Nieuws

Wijn-spijs combinaties voor de herfst

Elk seizoen inspireert met ingrediënten uit de natuur. Verse paddenstoelen, pompoen, hertenrugfilet en fazant. De ingrediënten die in de herfst beschikbaar zijn vullen elkaar vaak uitstekend aan tot smakelijke gerechten. Bijzonder is ook de variatie aan wijnen die we hierbij kunnen schenken. In onderstaande lijst een aantal hoofdingrediënten met passende wijn suggesties:...

artikel lezen

Tasting bij B.J. De Logie met restaurant Vermeer*

Zaterdag 12 oktober was Chefkok Chris Naylor van Restaurant Vermeer (1-michelin ster) aanwezig bij ons in de winkel! Chris heeft bij een tiental wijnen* die wij voor deze speciale tasting hebben geselecteerd twee bijzondere gerechten geserveerd. Het was een groot succes! Wie weet volgt er nog zo’n leuk evenement bij ons in de winkel...

artikel lezen

Nederland: het wijnland van de toekomst?

Waar vroeger binnen Nederland voornamelijk wijn werd gemaakt vanuit hobbyisme, kent ons land inmiddels zo’n 150 commerciële wijnhuizen die op hoog niveau wijn produceren. Sinds eind jaren ’90 is de wijnbouw aanzienlijk gegroeid in Nederland. In 1997 waren er zeven grotere wijngaarden (van één ha en groter) en in 2005 was dat...

artikel lezen

Duitsland

Weingut Mathern  Het wijnhuis werd in 1907 opgericht door de familie Mathern in Niederhausen/Nahe. Helmut Mathern leidde jarenlang het wijndomein en was een getalenteerde wijnmaker. Tot ieders schrik stierf hij plotseling in 2002. Zijn vrouw en 2 kinderen hebben het goedlopende bedrijf overgenomen wat nu in totaal uit meer dan 11 hectare beslaat....

artikel lezen

Recente artikelen