Proeverijen

Bij Wijnhandel B.J. de Logie organiseren we, door het jaar heen, verschillende evenementen en proeverijen om u kennis te laten maken met de wijnen uit ons eigen assortiment. Zo hebben we een aantal themaproeverijen en elk jaar een grote proeverij met onze december selectie. Daarnaast kunnen we een wijnproeverij op maat voor uw restaurant of bedrijf organiseren.

Proeverijen in de winkel – 2024

We hebben dit jaar weer een aantal wijnproeverijen op de planning staan. De precieze invulling is nog niet bekend, maar zet de data alvast in de agenda!

  • Zaterdag 23 maart 12:00 – 17:00. Voorjaarswijnen
    De eerste proeverij van het jaar! Net terug van de verschillende beurzen laten we u graag kennis maken met zowel nieuwe vondsten als nieuwe jaargangen van de vaste wijnen uit ons assortiment.
  • Zaterdag 25 mei 12:00 – 17:00.
  • Zaterdag 6 juli 12:00 – 17:00.
  • Zaterdag 28 september 12:00 – 17:00. Indian Summer Straatfeest.
  • Zaterdag 23 november 12:00 -17:00. De jaarlijkse decemberselectie proeverij 
    Deze jaarlijkse overzichtsproeverij is een grotere wijnproeverij dan een open flessendag. Tijdens deze wijnproeverij worden circa 30 tot  35 verschillende wijnen gepresenteerd.

Wij proberen ook bij de verschillende wijnproeverijen een producent uit de nodigen. Welke producent – waar wij mee werken – zullen wij proberen uit te nodigen voor één van onze proeverijen?

U kunt zich ook inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief, dan wordt u automatisch op de hoogte gehouden van al onze proeverijen en ander wijnnieuws!  Schrijf u hier in. 

Een professionele wijnproeverij op maat
Voor de horeca en wijnhandels organiseren wij specifieke wijnproeverijen om bijvoorbeeld wijnen bij een nieuw menu door te proeven, om de wijnkennis van het personeel te vergroten. Dit kan in uw restaurant of wijnhandel of in onze winkel op de Beethovenstraat. Bent u als bedrijf op zoek naar een relatiegeschenk, dan helpen wij u graag met het samenstellen hiervan. Ook hier zijn er weer vele mogelijkheden en nodigen wij u uit om samen met ons de selectie te bepalen/te proeven.

Wilt u meer weten over wijnstreken, druivenrassen, begrippen als ‘terroir’ en ‘monocépage’, dan zijn de wijncursussen die wij aanbieden misschien interessant voor u. Wij vertellen u hier graag meer over onze wijncursussen!