Proeverijen

Bij Wijnhandel B.J. de Logie organiseren we, door het jaar heen, verschillende evenementen en proeverijen om u kennis te laten maken met de wijnen uit ons eigen assortiment. Zo hebben we een aantal themaproeverijen en elk jaar een grote proeverij met onze december selectie. Daarnaast kunnen we een wijnproeverij op maat voor uw restaurant of bedrijf organiseren.

Wegens de laatste maatregelen omtrent het Corona virus en het samenscholingsverbod dat van kracht is komen de fysieke proeverijen voorlopig te vervallen, in ieder geval tot en met 1 juni.
We zitten nu thuis en missen dus ook de wijnproeverijen. Daarom willen we als B.J. de Logie graag met jullie een paar mooie wijnen gaan proeven, gewoon thuis maar wel met elkaar via de webcam! Dit willen we doen met een:

Virtuele wijnproeverij – een kleine wijnreis door Europa
Online wijnproeverij in je eigen huiskamer
Wil je ook mee doen met het experiment?

Themaproeverijen in de winkel – 2020 (door corona voorlopig uitgesteld helaas)
Dit jaar organiseren wij in plaats van de Open Flessendagen en de voorjaarsproeverij drie uitgebreide thema proeverijen bij ons in de winkel in de Beethovenstraat. Tijdens deze proeverijen staan er 15 tot 20 wijnen open van een bepaald thema, bijvoorbeeld: wijnen uit één land of een bepaalde wijnstreek. Deze proeverijen vinden plaats op een zaterdag van 12:00 tot 17:00. Ook zullen we elke keer een wijnboer uitnodigen en een restaurant maakt een aantal amuses.

U kunt zich ook inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief, dan wordt u automatisch op de hoogte gehouden van al onze proeverijen en ander wijnnieuws!  Schrijf u hier in. 

De jaarlijkse decemberselectie proeverij (deze proeverij gaat dit jaar ook niet door)
Deze jaarlijkse overzichtsproeverij is een grotere wijnproeverij dan een thema proeverij. Tijdens deze wijnproeverij worden circa 30 tot  35 verschillende wijnen gepresenteerd.

Een professionele wijnproeverij op maat
Voor de horeca en wijnhandels organiseren wij specifieke wijnproeverijen om bijvoorbeeld wijnen bij een nieuw menu door te proeven, om de wijnkennis van het personeel te vergroten. Dit kan in uw restaurant of wijnhandel of in onze winkel op de Beethovenstraat. Bent u als bedrijf op zoek naar een relatiegeschenk, dan helpen wij u graag met het samenstellen hiervan. Ook hier zijn er weer vele mogelijkheden en nodigen wij u uit om samen met ons de selectie te bepalen/te proeven.

Wilt u meer weten over wijnstreken, druivenrassen, begrippen als ‘terroir’ en ‘monocépage’, dan zijn de wijncursussen die wij aanbieden misschien interessant voor u. Wij vertellen u hier graag meer over onze wijncursussen!