Proeverijen

Bij Wijnhandel B.J. de Logie organiseren we, door het jaar heen,  verschillende evenementen en proeverijen om u kennis te laten maken met de wijnen uit ons eigen assortiment. Zo organiseren we op een aantal zaterdagen in het jaar de ‘Open Flessendagen’ en in het voorjaar de jaarlijkse overzichtsproeverij. Daarnaast kunnen we een wijnproeverij op maat voor uw restaurant of bedrijf organiseren.

Open Flessendagen (en decemberproeverij) in de winkel
De Open Flessendagen worden op een aantal zaterdagen per jaar georganiseerd in onze winkel in de Beethovenstraat. Dit jaar zal dat zijn op 24 maart, 16 juni, 6 oktober en 1 december. Op die dagen bent u tussen 13:00 en 17:00 uur van harte welkom om binnen te wandelen. Tijdens deze kleinschalige wijnproeverijen laten wij verschillende wijnen uit ons assortiment proeven, telkens met een ander thema. Deze wijnproeverijen zijn gratis en geheel vrijblijvend. Op zaterdag 1 december 2018 vindt er een speciale editie plaats; alle (circa 30) wijnen die openstaan staan in het teken van de feestmaand.

De jaarlijkse wijnproeverij
Deze jaarlijkse overzichtsproeverij is een grotere wijnproeverij dan een Open Flessendag. Tijdens deze wijnproeverij worden circa 75 verschillende wijnen gepresenteerd, gedeeltelijk door de wijnmakers zelf. Onze partners zorgen daarbij voor verschillende gerechtjes om de middag nog gezelliger te maken. Voor het deelnemen aan deze wijnproeverij vragen wij een vergoeding van € 10,-. De jaarlijkse wijnproeverij staat gepland op zondag 26 mei 2019. Overige informatie volgt later.

Een professionele wijnproeverij op maat
Voor de horeca en wijnhandels organiseren wij specifieke wijnproeverijen om bijvoorbeeld wijnen bij een nieuw menu door te proeven, om de wijnkennis van het personeel te vergroten. een relatiegeschenk samen te stellen. Dit kan in uw restaurant of in onze winkel in de Amsterdamse Beethovenstraat. Bent u als bedrijf op zoek naar een relatiegeschenk, dan helpen wij u graag met het samenstellen hiervan. Ook hier zijn er weer vele mogelijkheden en nodigen wij u uit om samen met ons de selectie te bepalen/te proeven.

Een informele wijnproeverij op maat
Zin om een avond of middag met vrienden ongedwongen wijn te proeven en er op een laagdrempelige manier iets meer over te leren ? Of lijkt het u leuk om met de afdeling, bij wijze van teamactiviteit of bedrijfsuitje, meer te weten te komen over wijn? Dat komt goed uit, want ook dat doen we. U kunt kiezen uit een wijnproeverij of een wijn-& spijsproeverij. De thema’s veranderen en kunnen helemaal aangepast worden aan uw wensen. Sacha Oerlemans (Diploma level 4 Wine & Spirits Education Trust) komt graag bij u thuis, bij uw bedrijf of desgewenst op een andere locatie.
Informeer naar de mogelijkheden en tarieven bij suzanne@delogie.nl.

Wilt u meer weten over wijnstreken, druivenrassen, begrippen als ‘terroir’en ‘monocépage’, dan zijn de wijncursussen die wij aanbieden misschien interessant voor u. Wij vertellen u hier graag meer over onze wijncursussen!