Proeverijen

 

Bij Wijnhandel B.J. de Logie organiseren we, door het jaar heen,  verschillende evenementen en proeverijen om u kennis te laten maken met de wijnen uit ons eigen assortiment. Zo organiseren we op een aantal zaterdagen in het jaar de ‘Open Flessendagen’ en in het voorjaar de jaarlijkse overzichtsproeverij. Daarnaast kunnen we een wijnproeverij op maat voor uw restaurant of bedrijf organiseren.

Open Flessendagen
De Open Flessendagen worden op een aantal zaterdagen per jaar georganiseerd in onze winkel in de Beethovenstraat. Dit jaar zal dat zijn op 24 maart, 16 juni, 6 oktober en 1 december. Op die dagen bent u tussen 13:00 en 17:00 uur van harte welkom om binnen te wandelen. Tijdens deze kleinschalige wijnproeverijen laten wij verschillende wijnen uit ons assortiment proeven, telkens met een ander thema. Deze wijnproeverijen zijn gratis en geheel vrijblijvend.

De jaarlijkse wijnproeverij
Deze jaarlijkse overzichtsproeverij is een grotere wijnproeverij dan een Open Flessendag. Tijdens deze wijnproeverij worden circa 75 verschillende wijnen gepresenteerd, gedeeltelijk door de wijnmakers zelf. Onze partners zorgen daarbij voor verschillende gerechtjes om de middag nog gezelliger te maken. Voor het deelnemen aan deze wijnproeverij vragen wij een vergoeding van €10,-. De jaarlijkse wijnproeverij staat gepland op zondag 26 mei 2019. Overige informatie volgt later.

Een wijnproeverij op maat
Voor de horeca en bedrijven organiseren wij specifieke wijnproeverijen om bijvoorbeeld wijnen bij een nieuw menu door te proeven, om de wijnkennis van het personeel te vergroten of om een relatiegeschenk samen te stellen.  Dit kan op een door u gekozen locatie of in onze winkel in de Amsterdamse Beethovenstraat. We komen ook graag bij u langs in uw restaurant of op kantoor.

Wilt u meer weten over wijnstreken, druivenrassen, begrippen als ‘terroir’en ‘monocépage’, dan zijn de wijncursussen die wij aanbieden misschien interessant voor u. Wij vertellen u hier graag meer over onze wijncursussen!