Proeverijen

Wijnproeverij in Amsterdam

Wijnhandel B.J. de Logie organiseert verschillende evenementen door het jaar heen om u kennis te laten maken met de wijnen uit ons eigen assortiment. Zo wordt op een aantal zaterdagen Open Flessendagen georganiseerd, organiseren we een jaarlijkse wijnproeverij en kunnen we een wijnproeverij op maat voor u organiseren.

Open Flessendagen
Niet alleen biedt wijnhandel B.J. de Logie wijnproeverijen aan voor groepen, ook organiseren wij Open Flessendagen. Deze Open Flessendagen worden op een aantal zaterdagen per jaar georganiseerd in onze winkel in de Beethovenstraat. Tijdens deze kleinschalige wijnproeverijen laten wij u tussen 13:00 en 17:00 uur verschillende wijnen uit ons assortiment proeven, telkens met een ander thema. U kunt hierbij binnenlopen op een moment dat het voor u uitkomt! Deze wijnproeverijen zijn gratis en geheel vrijblijvend.

De jaarlijkse wijnproeverij
De jaarlijkse overzichtsproeverij is een aanzienlijk groter evenement dan de Open Flessendagen. Tijdens deze wijnproeverij worden circa 75 verschillende wijnen gepresenteerd, gedeeltelijk door de wijnmakers zelf. Onze partners zorgen daarbij voor verschillende gerechtjes om de middag nog gezelliger te maken. Voor het deelnemen van deze proeverij vragen wij een bijdrage van €10,-. De nieuwe datum voor de jaarlijkse wijnproeverij is nog niet bekend. Wordt vervolgd!

Een wijnproeverij op maat
Wanneer u op zoek bent naar een wijnproeverij op maat voor een groep mensen die geïnteresseerd is in wijn, dan biedt een wijnproeverij van wijnhandel B.J. de Logie in Amsterdam wellicht de oplossing! Wij organiseren wijnproeverijen in een vooraf gekozen thema, op de door u gekozen locatie of in onze winkel in de Amsterdamse Beethovenstraat. Zo komen we bijvoorbeeld graag bij u langs in een restaurant of op uw kantoor.

De wijnproeverij beginnen we met een glas Prosecco of Champagne, waarna we u en uw gasten acht tot tien verschillende wijnen binnen het thema laten proeven. Deze te proeven wijnen komen bijvoorbeeld allemaal uit dezelfde wijnstreek, zoals de Bourgogne of we proeven gezamenlijk allerlei monocepages (wijnen die gemaakt worden van één druivenras met hun eigen typische kenmerken). Tijdens de wijnproeverij zullen we meer vertellen over de verschillende terroirs waar wijnen geproduceerd worden, evenals dat we meer informatie geven over verschillende druivenrassen, over producenten en de wijnmakers waarmee wij werken. Zo wordt de wijnproeverij niet alleen ontspannend, maar ook informatief!

Wilt u naast de wijnproeverijen meer weten over onze wijncursussen? Wij vertellen u hier graag meer over!