Cursussen door Heiko Oberman

Meer proeven, meer weten, meer genieten van wijn!
Onder leiding van registervinoloog Heiko Oberman wordt SDEN-2 (Stichting Dranken Examens en Normering Nederland) gegeven. In deze SDEN-2 wijncursus staat het proeven van wijn centraal. Je gaat ontdekken dat wijn meer is dan alleen lekker of niet-lekker. Lekker is een persoonlijke perceptie en is afhankelijk van factoren zoals tijdstip, sfeer, omgeving en mede-wijngenieters. Door het proeven van verschillende wijnen en -stijlen zal er een (wijn)wereld voor je open gaan.

Over wijn wordt vaak veel te ingewikkeld gedaan. Dat is helemaal niet nodig.
Na deze wijncursus ben je in staat bewuster te proeven en te genieten van wijn door op het juiste moment de juiste wijn te kiezen. We proeven in totaal 50 wijnen: per avond 10 verschillende wijnen.  Al proevend leer je de verschillen tussen de druivenrassen te herkennen en ook de invloed van wijngebieden en klimaat op de smaak. De wijnen kunnen uit de hele wereld afkomstig zijn. Belangrijkste criterium bij de selectie is dat de wijn representatief is voor zijn herkomst, druivenras of vinificatiemethode. Naast het proeven behandelen we de factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van de wijn: druivenras, vinificatiemethode, herkomstgebieden. En leren we etiketten lezen, wijnwetgeving, en het combineren van wijn en spijs.

Meer informatie bij Heiko Oberman.

Sinds corona worden bij ons geen cursussen meer georganiseerd helaas. De cursus wordt nu gegeven door Heiko Oberman bij Restaurant De Veranda en een deel van de te proeven wijnen zijn uiteraard van ons afkomstig.