Nieuws

Harold Hamersma over de Lambrusco van Medici Ermete

Harold Hamersma over de Lambrusco: "Een paar weken geleden kreeg ik twee belletjes uit Italië, en die gingen ook over belletjes. Twee Nederlandse importeurs informeerden - onafhankelijk van elkaar - vanaf de wijnbeurs Vinitaly hoe ik tegen Lambrusco aankeek. Had ik het idee dat er ruimte was voor een rentree?"

artikel lezen

Nicolaas Klei over de Sherry van Delgado Zuleta

Nicolaas Klei in Elsevier: "Zeg dat je van Sherry houdt en mensen kijken je aan of je als woonadres een tbs-kliniek opgeeft. Toch, ik blijf mijn Sherrygeloof verkondigen."

artikel lezen

Oudjaarsavond & Champagne

Traditiegetrouw vieren we oudjaarsavond met een glas Champagne. Champagne is dé wijn die bij uitstek geschikt is voor viering van feestelijke gebeurtenissen. Een bijzondere wijn, puur, verfijnd, authentiek, met signatuur, gemaakt met passie & ambachtelijkheid. Maar ook in de Champagne geldt: er zijn net zoveel kwaliteiten als producenten.

artikel lezen

Fascinerend Bourgogne

Het fascinerende Bourgogne heeft een lange wijngeschiedenis. Kort na het begin van onze jaartelling legden de Romeinen hier als eersten wijngaarden aan. Na de val van het Romeinse Rijk zorgden in de 11e eeuw vooral de monniken voor de wederopbouw van de wijnbouw in het gebied.

artikel lezen

Recente artikelen