Nieuws

Wijnadvies bij Kerstkrat 2019

Ieder jaar stelt De Krat een kerstmenu (De Kerstkrat) samen met eerlijke seizoensgebonden producten, duurzaam geproduceerd door lokale boeren. Dit feestelijke menu (zie hieronder) is ook te bestellen in een vegetarische variant. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Krat. Sinds enkele jaren adviseren wij passende wijnen bij dit kerstmenu. Wij hebben...

artikel lezen

Wijn-spijs combinaties voor de herfst

Elk seizoen inspireert met ingrediënten uit de natuur. Verse paddenstoelen, pompoen, hertenrugfilet en fazant. De ingrediënten die in de herfst beschikbaar zijn vullen elkaar vaak uitstekend aan tot smakelijke gerechten. Bijzonder is ook de variatie aan wijnen die we hierbij kunnen schenken. In onderstaande lijst een aantal hoofdingrediënten met passende wijn suggesties:...

artikel lezen

Tasting @B.J. De Logie met restaurant Vermeer*

Zaterdag 12 oktober is Chefkok Chris Naylor van Restaurant Vermeer (1-michelin ster) aanwezig bij ons in de winkel! Chris zal bij een tiental wijnen* die wij voor deze speciale tasting hebben geselecteerd twee bijzondere gerechten serveren. Je bent van harte uitgenodigd voor deze bijzondere proeverij! Tijd: 13:00 – 17:00 Adres: B.J. De Logie –...

artikel lezen

Nederland: het wijnland van de toekomst?

Waar vroeger binnen Nederland voornamelijk wijn werd gemaakt vanuit hobbyisme, kent ons land inmiddels zo’n 150 commerciële wijnhuizen die op hoog niveau wijn produceren. Sinds eind jaren ’90 is de wijnbouw aanzienlijk gegroeid in Nederland. In 1997 waren er zeven grotere wijngaarden (van één ha en groter) en in 2005 was dat...

artikel lezen

Recente artikelen