Suzanne van Broekhuizen

Mede-eigenaar Wijnhandel B.J. de Logie en Wijnimport van Broekhuizen

Als dochter van de voormalige eigenaren Theo en Eveline van Broekhuizen ben ik opgegroeid met wijn. Lekker eten en drinken stond (en staat nog steeds) centraal. Na psychologie en criminologie gestudeerd te hebben ben ik zeven jaar werkzaam geweest als strategisch analist bij de Amsterdamse politie. Ondanks mijn leuke baan ben ik altijd betrokken gebleven bij het familiebedrijf; ik heb bijvoorbeeld druiven geplukt in de Bourgogne en heb elk jaar kerstpakketten ingepakt in de decembermaand. In 2010 heb ik het roer omgegooid. De vooropleiding tot vinoloog (SDEN-3 Wijnbrevet) heb ik met veel plezier gedaan. Binnen het bedrijf ben ik verantwoordelijk voor de marketing & communicatie, het organiseren van proeverijen en voor de administratie. Ook sta ik wekelijks in de winkel en geef ik wijncursussen om mijn enthousiasme over wijn over te brengen. Ik ben trots op ons bedrijf en ons assortiment.

Specialisme: Marketing, communicatie en organisatie

Favoriete wijngebied: De Bourgogne

Jasper Ferwerda

Mede-eigenaar Wijnhandel B.J. de Logie en Wijnimport van Broekhuizen

Voor mij is het werken bij Wijnhandel B.J. de Logie begonnen als een bijbaan. In 1997 stopte ik met mijn studie en kwam ik in vaste dienst werken. Na mijn eerste wijnreis naar Frankrijk was ik verkocht. Mijn kennis en liefde voor wijn ontwikkelden daarna snel door de SDEN (Stichting Dranken Examens Normering) wijncursussen en de vinologenopleiding te volgen. Met mijn wijnkennis en ervaring zoek ik continu naar nieuwe wijnen die passen binnen ons assortiment en waar we ons mee kunnen blijven onderscheiden. Wat voor mij heel belangrijk is, is dat iedereen die werkt binnen ons bedrijf net als ik enthousiasme en passie heeft voor wijn en dit uitstraalt.

Specialisme: Kennis wijngebieden, assortiment en inkoop

Favoriete wijngebied: De Beaujolais met de glooiende heuvels en de fruitige, robijnrode wijnen

Frank Houtenbos

Mede-eigenaar Wijnhandel B.J. de Logie en Wijnimport van Broekhuizen

Vanaf mijn 17e jaar ben ik gegroeid van beginnend gastheer tot restaurantmanager en sommelier bij gerenommeerde bedrijven, zoals het Intercontinental Hotel in Berlijn en Parijs, het Amstel Hotel, De Kersentuin, John Halvemaan en Beddington’s in Amsterdam. In 2001 vroeg Theo van Broekhuizen aan mij om het team te komen versterken, wat voor mij de perfecte gelegenheid was om de stap te maken van horeca naar de wijnwereld. Met mijn achtergrond als restaurantmanager zit regelen mij in het bloed, daarom heb ik mij de afgelopen jaren toegelegd op het logistieke proces. Het bewaken van onze service en kwaliteit staat voor mij centraal.

Specialisme: Horeca en logistiek

Favoriete wijngebied: De Rhône met de noordelijke en zuidelijke verschillen in klimaat, kleur, smaak en productieproces

Tekla Lodder

Senior inkoop & verkoop - register vinoloog van de Wijnacademie

Waar zouden we zijn zonder een goed glas wijn? Een retorische vraag natuurlijk voor iemand die al een heel leven in de wijn werkt. Wijn is mijn lust en mijn leven, so to speak. Een passie die ik hier bij De Logie elke dag en al meer dan 20 jaar mag beleven. De kick van het zoeken en vinden van nieuwe wijnen en producenten die matchen met onze criteria van eigenheid en professionaliteit. De voldoening van een geslaagd wijnadvies aan een tevreden klant bij het wegwijs maken in wijn-spijs combinaties. Het geven van presentaties en proeverijen aan chefs, sommeliers en staf, maar ook aan de vele nieuwe geïnteresseerden; want wijn lééft. Alles, tot en met het inrichten van onze etalage. Wijn moet beleefd en gecommuniceerd worden. Elke wijn een ervaring, een eigen verhaal. Het is aan ons om dat over te brengen.

Specialisme: Italië, wijnadvies en wijncursussen

Eline van der Heiden

Sales binnen en buitendienst

Na jarenlang in de horeca te hebben gewerkt, in Nederland en in het buitenland begon het bij mij te kriebelen om meer te weten te komen over wijn. Omdat ik het dagelijks bij gasten in hun glas schonk en het zelf ook ontzettend lekker vond maar eigenlijk er niet veel over wist, ben ik mijn eerste basis cursus gaan volgen. Daarna was ik helemaal om en heb ik de internationale cursus WSET 2 en 3 gevolgd. Wat is wijn leuk en boeiend en wat kan je gelukkig worden van de perfecte wijn voor welk moment dan ook. Uiteindelijk wilde ik er ook graag mijn werk van maken en kwam er bij De Logie een vacature vrij. Om toch in contact te blijven met de horeca en bezig te zijn met wijn viel alles op zijn plek. Inmiddels een aantal jaar later werk ik nog steeds met veel plezier in de winkel en focus ik mij ook op wijnwinkels.

Specialisme: Winkel verkoop en collega wijnhandelaren

Favoriete wijngebied: Toscane, Rosso di Montalcino van Poggiarellino

† Theo van Broekhuizen (1950 - 2020)

" We proosten op zijn leven "

Vanaf zijn 15e was hij al gefascineerd door restaurants, eten en drinken. Niet zo zeer direct vanuit zijn ouders, maar van de wereld daaromheen en van zijn grootvader Barend Jan de Logie. Toen hij uit noodzaak, na het overlijden van zijn vader, samen met zijn moeder B.J. de Logie overnam, wilde hij veel meer leren over wijn. Zo ging hij op zijn 19e naar Bordeaux. Er ging een wereld voor hem open; intrigerend, zo vreselijk veel smaken! Proeven was voor hem het leukste wat er bestaat. Het was voor hem even wennen om niet elke dag meer naar de zaak te moéten, zoals hij ruim 45 jaar had gedaan.

Zijn ervaring en kennis heeft hij altijd met ons gedeeld. We zullen hem vreselijk missen, hij blijft ons grote voorbeeld.

Favoriete wijngebied: De Bordeaux, waar het allemaal is begonnen en waarvan hij elke jaargang 'En Primeur' heeft geproefd.

Ivan Verheijen

Chauffeur

Iets meer dan tien jaar geleden is het alweer dat ik voor het eerst binnenstapte bij De Logie. De eerste twee jaar hielp ik alleen tijdens de kerstperiode met het maken van relatiegeschenken. Al snel was ik ook chauffeur en reed ik wekelijks bestellingen naar klanten. En natuurlijk elke keer aan het eind van de dag een nieuwe wijn proberen. Binnenkort begin ik aan het SDEN-3 Wijnbrevet en maandelijks betaal ik geld om mijn wijnvoorraad aan te vullen met wijnen die ook nog jaren kunnen liggen. Inmiddels wordt het écht tijd dat ik meer met mijn, bijna afgeronde, rechtenstudie ga doen. Maar wie weet; ooit in de toekomst…

Favoriete wijngebied: Barbaresco Montestefano van La Ca' Növa