Nieuws

Hubrecht Duijker over Bodegas Merayo
Hubrecht Duijker over Bodegas Merayo. Veelal beplant met stokken van 80 tot 100 jaar oud. ‘Stokoud’ is hier de juiste term.
artikel lezen
De wijnkurk versus de schroefdop
Het product kurk wordt al eeuwenlang gebruikt en is afkomstig van de luchtige sponsachtige schors van de zogenaamde kurkeik. Deze bomen kunnen eeuwenoud worden en voor veel wijnkurken zorgen: elke 9 jaar kan de schors van de kurkeik geoogst worden, maar voor wijnkurken (hogere kurk-kwaliteit) is soms wel 25 jaar nodig!
artikel lezen
Normandië: hét Calvados gebied
Normandië staat bekend om haar mooie Calvados; het appeldistillaat dat alléén hier Calvados mag heten. Al vanaf de Middeleeuwen maakt men van de beste appels een destillaat van appelcider: een sterk alcoholische drank van ongeveer 45%. Binnen Normandië wordt het kleine gebiedje Pays d’Auge gezien als de plaats waar de beste appels...
artikel lezen
Herfst in de Champagne! Ons reisverslag:
We zijn net terug van een kort maar zeer geslaagd bezoek aan onze producenten in de Champagne. Nog geen vijf uur rijden vanaf Amsterdam. Als we net voor donker het dorp Cramant binnen rijden hangt de mist als een koude sluier over de geel en rood gekleurde wijngaarden. De druiven zijn al...
artikel lezenRecente artikelen
- Van sterrenrestaurant naar glas: OSAN (0.0) geboren uit topgastronomie
- Riesling. Silvaner. Spätburgunder. Ontdek jouw Duitse favoriet!
- Alto Piëmonte: het wijngebied van de toekomst en zeker het proberen waard!
- Buitenveldert: SDEN 1 bij De Veranda
- Zuid: wijncursus SDEN 2 bij Apollofirst Boutique Hotel
- Centrum: wijncursus SDEN 2 bij Ambassade Hotel
- Reisverslag met culinaire tips in Noord-Italië: Veneto met Verona, Vicenza, Prosecco, Soave
- Blikjes visconserven uit Portugal!
- Alcoholvrije wijn alternatieven?
- Mencia van Merayo: beste rode wijn van het jaar onder 10 euro
- Openingstijden voorjaar 2025
- Ontdek de wijnen van Piëmonte: van Arneis tot Barolo!