Nieuws

Genieten in Piëmonte: Barolo en Tartufo
Wat een geweldig gebied met geweldige wijnen! En het was schitterend herfstweer. Afgelopen week, de tweede week van november, bezochten wij de wijngaarden van het Barolo-gebied, hieronder een kleine sfeer en foto impressie.
artikel lezen
Champagne versus Prosecco
Ja, het is weer december! Deze hele maand staat in het teken van samenzijn met vrienden en familie en cadeautjes voor het knapperend haardvuur. Als de klok 00:00 uur slaat schieten de kurken uit de fles en proosten we op het nieuwe jaar met champagne. Of cava, prosecco, sekt, cremant, you name...
artikel lezen
Onno Kleyn over de Monastrell van Casa Castillo
Onno Kleyn drinkt een broeierig Mediterraan type: fors maar lenig, een wijn om je beste biefstukken van commentaar te voorzien. Laat je verleiden; mij beviel het uitstekend.
artikel lezen
NPU ofwel door niets overtroffen
De afgelopen dagen stonden voor ons in het teken van proeven. Naast de Wine Professional die plaatsvond in de RAI, kregen we bezoek van het Champagnehuis Bruno Paillard. We bezochten samen een aantal klanten en proefden voor het eerst de, nét gelanceerde, NPU 2003.
artikel lezenRecente artikelen
- Van sterrenrestaurant naar glas: OSAN (0.0) geboren uit topgastronomie
- Riesling. Silvaner. Spätburgunder. Ontdek jouw Duitse favoriet!
- Alto Piëmonte: het wijngebied van de toekomst en zeker het proberen waard!
- Buitenveldert: SDEN 1 bij De Veranda
- Zuid: wijncursus SDEN 2 bij Apollofirst Boutique Hotel
- Centrum: wijncursus SDEN 2 bij Ambassade Hotel
- Reisverslag met culinaire tips in Noord-Italië: Veneto met Verona, Vicenza, Prosecco, Soave
- Blikjes visconserven uit Portugal!
- Alcoholvrije wijn alternatieven?
- Mencia van Merayo: beste rode wijn van het jaar onder 10 euro
- Openingstijden voorjaar 2025
- Ontdek de wijnen van Piëmonte: van Arneis tot Barolo!