Bodegas y Viñedos Merayo


Land: Spanje
Regio: Bierzo
Klimaat: Atlantisch
Hoogte: 600-670 meter
Oppervlakte: 10 hectare
Landbouw: Conventioneel

In 2010, na 20 jaar met zorg en toewijding voor zijn wijjngaarden te hebben gezorgd, begon Pedro Merayo zijn eigen Bodegas y Viñedos Merayo. Zijn ervaring in de wijnindustrie en zijn voorliefde voor de regio Bierzo hebben geleid tot de productie van deze authentieke wijnen met karakter.

Pedro Merayo
De familie Merayo is altijd nauw verbonden geweest met de wijnwereld. Pedro was wijnmaker bij verschillende wijnhuizen in de regio maar besloot in de jaren ’80 zich te concentreren op de wijngaarden van de familie. De wijnproductie was in die tijd niet zo voortvarend als nu. In de jaren ’90 werd er veel geïnvesteerd in de modernisering en ontwikkeling van wijnhuizen en de regio Bierzo kreeg op Nationaal en Internationaal gebied meer bekendheid. Pedro besloot om terug te keren naar het familielandgoed Miralmonte en zelf het wijn maken weer op te pakken.

Miramonte
Het familielandgoed Miralmonte omvat 10 hectare wijngaarden. Naast wijn maken wordt het landgoed ook gebruikt voor andere wijn-gerelateerde activiteiten. Zo zijn toeristen uit alle windstreken welkom om kennis te maken met de wijnen en tradities uit de regio Bierzo.

De kelder is recent vernieuwd en voorzien van moderne faciliteiten. Alle apparatuur en technologie die nodig is om een pure, zuivere wijn te maken is aanwezig. Zo worden de RVS tanks automatisch gekoeld en worden er in de kelder jaarlijks ruim 200.000 kilo druiven verwerkt. Ondanks de capaciteiten en moderne technieken heerst er nog altijd het karakter van een familiebedrijf.

Wijnen

© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin