terug naar alle wijnhuizen

Corte Gardoni

De familie Piccoli teelt al meer dan 400 jaar druiven in Custoza (Veneto). Nadat Phylloxera de wijngaarden had verwoest was er niet genoeg opbrengst om de hele familie te onderhouden. De fruitteelt was winstgevender en daardoor groeide Gianni Piccoli twee generaties later op tussen de fruitbomen. Toen er in het dorp een grote wijngaard in de verkoop kwam greep hij zijn kans. De eerste jaren verkocht hij de druiven aan coöperaties maar sinds 1980 maakt hij zelf wijn.

Terwijl andere producenten graag gebruik maken van Franse druivenrassen zoals merlot en chardonnay, streeft hij naar het maken van authentieke wijnen van autochtone druivenrassen zoals garganega, corvina en rondinella. Piccoli’s drie zonen, Stefano, Andrea en Mattia, beheren inmiddels 45 hectare wijngaarden en Gianni houdt nog altijd een oogje in het zeil.

De Telegraaf over de Bardolino Superiore Pràdicà en over Corte Gardoni (april 2018) in Garda-genot: “Daarom speciale aandacht voor een heel bijzondere Bardolino. Papa Gianni en zonen zijn bevlogen boeren die kwaliteit boven kwantiteit stellen. Op Corte Gardoni maken zij een wijn die de kaarten van zo’n beetje alle sterrenrestaurants rond het Gardameer sieren. Eigenwijs als ze zijn gebruiken ze alleen autochtone druivenrassen. Hun Pràdicà is gemaakt van corvina, rondinella en wat sangiovese voor extra frisheid. Waan u even op een zomerse dag aan het Gardameer.”

Land

Italië

Regio

Veneto

Klimaat

Continentaal

Hoogte

100-150 meter

Oppervlakte

25 hectare

Landbouw

Biologisch (zonder certificaat)