Corte Gardoni


Land: Italië
Regio: Veneto
Klimaat: Continentaal
Hoogte: 100-150 meter
Oppervlakte: 25 hectare
Landbouw: Conventioneel

De familie Piccoli teelt al meer dan 400 jaar druiven. Gianni Piccoli’s drie zonen beheren het wijnbedrijf maar Gianni houdt nog altijd een oogje in het zeil.

Authentieke wijnen

Nadat Phylloxera de wijngaarden had aangetast was er niet genoeg opbrengst om de hele familie te onderhouden en is een van de broers verder gegaan in de fruitteelt. Gianni Piccoli groeide twee generaties later op tussen de fruitbomen maar toen er in het dorp een grote wijngaard in de verkoop kwam greep hij zijn kans! De eerste jaren verkocht hij de druiven aan coöperaties maar sinds 1980 maakt hij zelf wijn. Inmiddels is hij een leider op het gebied van kwaliteitswijnen in de regio. Terwijl andere producenten graag gebruik maken van Franse druivensoorten zoals Merlot en Chardonnay, streeft hij naar het maken van authentieke wijnen van autochtone druivensoorten zoals Garganega, Corvina en Rondinella.

25 hectare, het merendeel van het domein, is aangeplant met druivenstokken. Daarnaast is er nog een groot aantal hectare bossen, appelbomen en olijfbomen. Gianni is nog steeds erg betrokken bij het bedrijf maar de dagelijkse gang van zaken heeft hij overgelaten aan zijn drie zonen Mattia, Stefano en Andrea. Mattia is de wijnmaker, Stefano beheert de wijngaarden en Andrea is verantwoordelijk voor het commerciële deel.

Wijnen

© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin