terug naar alle wijnhuizen

Domaine Roblet-Monnot

Het domein is al eeuwenlang in bezit van de familie Roblet-Monnot. Afgezonderd van een klein perceel in Pommard bevindt het grootste deel van de wijngaarden zich in Volnay.

Pascal Roblet begon de conversie naar biodynamische productie in 1997. Hij was een van de eersten in de Bourgogne. Hij verkocht zijn tractor en sindsdien heeft hij een paard waarmee hij de wijngaarden ploegt. Ook plantte hij meer druivenstokken aan zodat de stokken dieper moesten wortelen om aan voldoende voedingsstoffen te komen. Mede door een verlaging van de opbrengsten is de kwaliteit van de wijnen enorm gestegen.

Pascal werkt vanuit een kleine kelder in Bligny-les-Beaune. Hij werkt zeer precies en met een zachte hand. Een vibrerende sorteertafel zorgt ervoor dat alleen gezonde druiven de kelder bereiken. Takjes, gedroogde druiven, insecten en blaadjes worden op deze manier gescheiden. Hij gebruikt jaarlijks maximaal 25% nieuwe eikenhouten vaten.

De Volnay, Saint François, is een blend afkomstig van verschillende percelen in Volnay, waaronder ook Premier Cru wijngaarden. Geconcentreerd, rijk en gestructureerd. Volnay 1er Cru, Santenots, ligt tegen Meursault aan. Deze wijn is rond en heeft een enorm bewaarpotentieel.

Land

Frankrijk

Regio

Bourgogne, Volnay

Klimaat

Continentaal

Hoogte

210-390 meter

Oppervlakte

6 hectare

Landbouw

Biodynamisch