terug naar alle producenten

Domaine Bouland

Daniël Bouland, eigenaar van Domaine Bouland, wordt gezien als één van de beste wijnmakers in Morgon. Hij bezit een aantal wijngaarden met zeer oude gamay stokken in Douby, Côte de Py en Delys en een aantal percelen in Chiroubles en Côte de Brouilly. In totaal iets minder dan 7 hectare. Daniël heeft een deel van de wijngaarden zelf aangeplant tussen 1985 en 1987 en een klein deel stamt nog uit 1926. Dit maakt het onmogelijk om de wijngaarden te bewerken met een tractor en daarom doet hij alles handmatig.

Hij maakt wijnen die vergelijkbaar zijn met fijne Côte de Nuits, die wel 20 jaar bewaard kunnen worden. Daniël maakt wijn voor de toekomst en adviseert vijf jaar opleggen om de intensiteit en minerale nuances volledig in het glas tot uiting te laten komen. Geen kunstgrepen, de druif is voor hem het ruwe materiaal. Kleine rendementen, geen filtratie, Beaujolais in zijn puurste vorm.

De gemeente Chiroubles telt in totaal ongeveer 80 wijnbouwers. De wijngaarden van Chiroubles liggen op de hoogste heuvels van de Beaujolais, tussen 250 en 450 meter wat betekent dat de temperatuur hier lager is dan in de andere terroirs van de Beaujolais. Daarom is de oogst van deze cru altijd een week later dan van de andere crus.

De wijnen van Domaine Bouland:
Chiroubles
– Côte de Brouilly, Cuvée Mélanie
– Morgon, Delys V.V.

Land

Frankrijk

Regio

Beaujolais, Morgon

Klimaat

Gematigd continentaal

Hoogte

400-600 meter

Oppervlakte

7 hectare

Landbouw

Conventioneel