terug naar alle producenten

Domaine Bouland

Daniël Bouland wordt gezien als één van de beste wijnmakers in Morgon. Hij bezit een aantal wijngaarden met zeer oude gamay stokken in Douby, Côte de Py en Delys en een aantal percelen in Chiroubles en Côte de Brouilly. In totaal iets minder dan 7 hectare. Daniel heeft een deel van de wijngaarden zelf aangeplant tussen 1985 en 1987 en een klein deel stamt nog uit 1926. Dit maakt het onmogelijk om de wijngaarden te bewerken met een tractor en daarom doet hij alles handmatig. Hij maakt wijnen die vergelijkbaar zijn met fijne Côte de Nuits die wel 20 jaar bewaard kunnen worden. Daniel maakt wijn voor de toekomst en adviseert vijf jaar opleggen om de intensiteit en minerale nuances volledig in het glas tot uiting te laten komen. Geen kunstgrepen, de druif is voor hem het ruwe materiaal. Kleine rendementen, geen filtratie, Beaujolais in zijn puurste vorm.

 

Land

Frankrijk

Regio

Beaujolais, Morgon

Klimaat

Gematigd continentaal

Hoogte

400-600 meter

Oppervlakte

7 hectare

Landbouw

Ongecertificeerd biologisch