Lente, asperges en (rosé) wijn!

Het is lente en het aspergeseizoen is weer officieel geopend! Vanaf begin april hebben we ruim twee maanden de tijd om te genieten van dit heerlijke, witte goud. Rosé wijn hoort inmiddels net zo bij de lente als asperges!

Ze Rosé Domaine du Pas de l’Escalette, Terrasses du Larzac BIOD
De Ze Rosé van Domaine du Pas de l’Escalette is dan ook geweldig te combineren met asperges en zalm. Lichtvoetig, zalmroze van kleur, met een vleugje zonnige kruiderij zoals tijm. Sappig en geconcentreerd fruit van sinaasappel, abrikoos en frambozen. Een serieus lekker glas. De druiven: grenache, cinsault, carignan

Asperges met ei (ham) en gesmolten roomboter is dé klassieke combinatie, in plaats van de vertrouwde Elzasser, nu eens met een Viognier uit zuid-Frankrijk.

Viognier Château Viranel Saint-Chinian

Eén van beste wijndomeinen in de kleine Saint-Chinian appellatie. Zeer geslaagde wijn van de broers Bergasse. Op roestvrij staal gerijpt met natuurlijke gisten en bijna zonder sulfiet. Deze frisse stijl viognier combineert lentebloesem en gul geel fruit met elegante zuren.

Spannender misschien: gegrilde asperges met Iberico ham,  lekker knapperig en beetgaar en de notige smaak van de ham combineren goed met Spaanse Verdejo.

Verdejo ‘Tramoya’ Bodegas Don Diego Rueda

Het uitbundige aroma van de verdejo druif werkt heel aanstekelijk en van de geur van rijp exotisch fruit en verse bloemen krijg je al snel trek. De smaak is karaktervol, zuiver, aromatisch (rode grapefruit)  en verfrissend.

Bij een asperge quiche voor de vega paaslunch past een chardonnay uit Limoux.

Limoux Blanc Domaine de Mouscaillo BIO

De wijn is romig en krachtig, een blend van 95% chardonnay en 5% mauzac, heeft aroma’s van bloemen en licht exotisch fruit, peer en gesuikerde citroen. In de finale sappigheid met finesse, vol en toch fris. Drink hem bij een verse smeuige asperge quiche.