terug naar alle wijnhuizen

Dominio do Bibei

Dominio do Bibei ligt in het hart van de kleine regio Ribeira Sacra, in het noordwesten van Spanje. Het klimaat is Atlantisch en het land ruw. Volgens de wijnmaker is de weerspiegeling van een jaargang het mooie van wijn. Het is elk jaar anders. Een mistbank bedekt een groot deel van de oevers van de Bibei rivier. Het uitzicht over de rivier is adembenemend en zelfs een beetje rustgevend. Het is dan ook niet gek dat de monniken zich hier vroeger hebben gevestigd en de eerste wijngaarden aanplanten.

Op een hoogte van 300 tot 670 meter zijn druivenrassen mencía, brancellao, mouratón, souson, garnacha, godello en albariño aangeplant. Bij Dominio do Bibei gelooft men dat de bodem het resultaat is van een dialoog tussen de plant, de aarde en de mens. Met de bouw van de wijnkelder hebben ze dan ook maximaal rekening gehouden met de omgeving. Het gebouw is compleet geïntegreerd in de natuur; het bestaat uit verschillende delen en is gebouwd in uitmondingen van de rotsen op een steile helling.

De wijnen van Dominio do Bibei zijn het toonbeeld van pure verfijning en elegantie. Ze worden ook wel vergeleken met Bourgognes vanwege hun breekbare karakter en mineraliteit. Gemaakt met veel aandacht voor de natuur, kennis en perfectie.

Land

Spanje

Regio

Ribeira Sacra

Klimaat

Atlantisch

Hoogte

300-670 meter

Oppervlakte

45 hectare wijngaarden

Landbouw

biodynamisch