Bodegas Resalte de Peñafiel


Land: Spanje
Regio: Ribera del Duero
Klimaat: Atlantisch
Hoogte: 800-850 meter
Oppervlakte: 80 hectare
Landbouw: Conventioneel

Bodegas Resalte de Peñafiel is opgericht in 2000 en ligt in het hart van Ribera del Duero. Dit moderne wijnhuis maakt uitsluitend wijn van de Tempranillo druif en doet dit uiterst zorgvuldig.

Het begint in de wijngaard
Er wordt veel werk verzet om de kwaliteiten van de druivenstokken te stimuleren. Gedurende het hele jaar is er werk in de wijngaarden en alles wordt handmatig gedaan. Van snoeien, geleiden en het uitdunnen van het bladerdek tot het verwijderen van secundaire trossen en de oogst. Elke wijngaard heeft zijn eigen persoonlijkheid en hier wordt rekening mee gehouden. Zo worden de druiven van elke wijngaard geanalyseerd op hun rijpheid en de oogstdata verschillen soms enkele weken.

Wijnen met karakter
De druiven bereiken de kelder in kratten van 15 kilo. Ze worden direct op een lopende band geladen en met de hand gesorteerd. Daarna worden de trossen ontsteelt en gaan ze rechtstreeks in de tanks. Hier wordt droogijs (CO2 in vaste vorm) van -80˚C toegevoegd om oxidatie te voorkomen. Daarnaast is de wijnmakerij speciaal gebouwd zodat er gedurende het proces gebruikt kan worden gemaakt van zwaartekracht. Dit is goed voor de aroma’s en smaken van de wijnen.

Wijnen

© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin