terug naar alle wijnhuizen

Agricola de Vinos la Portera

La Pinada (Agricola de Vinos la Portera) is een persoonlijk project en het resultaat van een samenwerking tussen de twee vrienden Javier del Blanco en Jorge Navascues (wijnmaker van o.a. Contino/CVNE in Rioja, Viña Zorzal en Bodega Pago de Aylés). Javier en Jorge besloten om samen een project te starten om de bobal druif het respect te geven die hij verdient. De bobal is een oud Spaans druivenras (er werd al over geschreven in de 15e eeuw) wordt het meest aangeplant in het oosten van Spanje in Utiel-Requena en Manchuela DO’s, synoniem is carignan d’espagne. De druif is goed bestand tegen de hitte en mits goed behandelt en verbouwt geeft het karakteristieke en originele wijnen met frisse zuren, niet te veel alcohol, niet te veel kleur, sappig helder fruit en een fluwelige structuur.

De Bobal is afkomstig van een hoog gelegen wijngaard van 3 hectare ‘La Pinada’ genoemd, met wijnstokken geplant in 1958, van Jorge’s familie in Requena (verborgen in de bergen achter Valencia). De bodem bevat hier klei en alluviale resten. Alle druiventrossen worden handmatig geoogst en in hun geheel gevinifieerd. Na afloop rijpt de wijn in betonnen (concrete) tanks en 10% in eikenhouten vaten van 500 liter. Het jaar 2017 was hun eerste wijn (ongeveer 10.000 flessen) en kreeg al 93 punten van wijnschrijver James Suckling*. In het jaar 2018 zijn er 13.000 flessen gemaakt en van 2020 zijn er 10.990 flessen gemaakt.

Koop nu de wijnen van Agricola de Vinos la Portera:
Bobal – op de neus floraal. In de smaak licht kersenfruit en iets kruidig. Ontzettend goed te combineren met gebraden kip, paella, Spaanse hammen en tapas.
Garnacha – aroma’s van rijp roodfruit met veel kruidigheid, fijne zuren en veel elegantie. Erg goed te combineren met de barbecue, stoofgerechten, Spaanse hammen en tapas.

Land

Spanje

Regio

Utiel-Requena

Klimaat

continentaal

Hoogte

onbekend

Oppervlakte

3 hectare

Landbouw

biologisch