terug naar alle wijnhuizen

Weingut Krutzler

Weingut Krutzler is gelegen in het zuiden van Burgenland. De huidige eigenaar Reinhold is de 5e generatie die het bedrijf mag voortzetten. In 1966 heeft de familie Krutzler zijn eerste kwaliteitswijnen geproduceerd en in totaal beschikt de familie over 12 hectare wijngaarden. Het warme mediterrane klimaat van de Pannonische vlakte en het koelere vochtige klimaat uit het oostelijke hooggebergte komen hier samen. Warme zonneschijn gedurende de dag en koele nachten zorgen ervoor dat de druiven het zuur constant houden. Deze temperatuurverschillen zijn nergens zo groot als in Burgenland. De wijnen krijgen hun unieke structuur en de druiven rijpen langer aan de stok. Dit resulteert in bijzondere expressiviteit en lange levensduur.

De wijnen van Weingut Krutzler:
Blaufrankisch – een schoolvoorbeeld hoe Blaufränkisch hoort te zijn; sappig, expressief, fris, vol met aroma’s van rood fruit als kersen en bessen. Heerlijk in combinatie met rood vlees, wild en gerechten met paddenstoelen.
Eisenberg Blaufrankisch – heeft aroma’s en smaaktonen van kersen met verfrissende zuren. Heerlijk bij wildgerechten, rood vlees zoals rosbief en lamsvlees, pasta en gevogelte maar ook bij BBQ gerechten.

Land

Oostenrijk

Regio

Burgenland

Klimaat

gematigd continentaal

Hoogte

onbekend

Oppvervlakte

12 hectare

Landbouw

conventioneel