terug naar alle wijnhuizen

Weingut Dönnhoff

Iedere wijnkenner kent de naam Weingut Hermann Dönnhoff in Oberhausen in Nahe met zijn 10 indrukwekkende Grosse Gewächse (GG). Hermann, de grootvader van Helmut Dönnhoff, begon dit legendarische wijndomein in 1920, toen zoon Helmut hem in 1966 kwam assisteren bestond het domein slechts uit 4 hectare met riesling stokken maar wel op toplocaties. Ze verbouwden toen niet alleen druiven maar ook andere gewassen. De wijngaarden waren destijds niet gekwalificeerd als kwaliteitswijngaarden en waren daardoor relatief goedkoop.

‘‘Das ganze ding muss klingen‘‘
Toen Helmut het domein in 1971 officieel overkocht ging hij zich volledig richten op wijnbouw. Hij kocht wijngaarden bij en breidde het domein langzaam maar zeker uit tot de huidige 28 hectare waarvan 80% beplant met riesling. Meer dan dat wil hij ook niet, omdat nog meer wijngaarden zou betekenen dat hij niet genoeg tijd meer kan doorbrengen in de wijngaarden en kelder. Sinds 2007 werkt Helmut samen met zijn zoon Cornelius. Helmut vergelijkt het maken van wijn met het componeren van muziek; er bestaan vele mooie noten maar je moet ze kunnen begrijpen om er een mooi lied van te maken. Het is dan ook geen werk dat je volgens een handleiding doet. Elke wijngaard en jaargang heeft zijn eigen karakter en Helmut bekijkt alles individueel.

Het online assortiment van Weingut Dönnhoff bestaat uit de Riesling Trocken en Riesling Tonschiefer. Ben je geïnteresseerd in een andere wijn van Weingut Dönhoff, dan ben je van harte welkom in de winkel.

Land

Duitsland

Regio

Nahe

Klimaat

continentaal

Hoogte

160-250 meter

Oppervlakte

28 hectare

Landbouw

conventioneel