terug naar alle wijnhuizen

Senhora do Convento

De geschiedenis van Senhora do Convento gaat terug naar de 13e eeuw, toen in de Douro de eerste Port werd gemaakt. Dit was de eerste wijn die, door zijn hoge alcoholpercentage, stabiel bleef tijdens lange reizen over zee. De eerste schepen gingen naar Groot Brittannië en later ook naar Nederland.

Van origine is Senhora do Convento een klooster dat door Cisterciënzer monniken werd beheerd. Op de steile hellingen groeiden olijfbomen, vijgenbomen en druivenstokken. Senhora do Convento is onlangs gekocht door het Canadese bedrijf Colt Resources. Met oog op de traditie in het verleden zal Colt de productie van port voortzetten.

De productie van port is uiterst arbeidsintensief omdat alles handmatig gedaan moet worden op de steile hellingen in de Douro. Vintage port wordt alleen in de beste jaren gemaakt en dit is gemiddeld 3 maal in 10 jaar. Bij Senhora do Convento was dit 1999, 2000, 2001, 2003 en 2009.

De collectie ports van Senhora do Covento bij Wijnhandel B.J. de Logie bestaat uit de Tawny Port, Ruby Port, LBV 2012 en 10 Años Port.

Land

Portugal

Regio

Douro

Klimaat

Mediterraan

Hoogte

350-900 meter

Oppervlakte

150 hectare

Landbouw

Conventioneel