terug naar alle wijnhuizen

Ruggeri

Het Ruggeri & co. wijnhuis werd opgericht door Giustino Bisol in 1950 in het hart van het Valdobbiadene gebied. Tot op heden is het een familiebedrijf en wordt het gerund door Paolo Bisol en zijn kinderen Giustino en Isabella.

De familie Ruggeri is in bezit van 20 hectare wijngaarden in het nabijgelegen Montello. Het merendeel is aangeplant met pinot grigio en glera (meestal wordt deze druif in dit gebied prosecco genoemd) en de rest met pinot nero, pinot bianco, verdiso en perera. Slechts één hectare is aangeplant met recantina, een 17e eeuws rood druivenras. De familie koopt de meeste druiven van druiventelers binnen het Prosecco Superiore DOCG gebied, waar zij al jarenlange relaties mee hebben. De beste wijngaarden liggen in het historische gebied van San Pietro di Barbozza, Santo Stefano en Saccol.

In de kelder zijn moderne faciliteiten aanwezig om alle druiven tijdens de oogstperiode direct te verwerken. In de afgelopen 20 jaar is het bedrijf gegroeid tot een productie van één miljoen flessen per jaar.

Land

Italië

Regio

Veneto, Valdobbiadene

Klimaat

Continentaal

Hoogte

250-300 meter

Oppervlakte

20 hectare

Landbouw

Conventioneel