terug naar alle wijnhuizen

Edi Kante

Edi Kante is een toegewijd wijnmaker die er alles aan doet om de unieke elementen van het gebied tot uiting te brengen in zijn wijnen. Het Carso plateau in het zuidoosten van Friuli heeft een uniek microklimaat. Het ligt tussen de Alpen in het noorden, de heuvels van Collio in het westen en de Balkan in het oosten. De wind vanaf de Adriatische kust matigt het continentale klimaat.

Edi nam het bedrijf van zijn vader over in de jaren ’80 en begon de wijnen zelf te bottelen. Na een tijd geëxperimenteerd te hebben met diverse methoden en technieken heeft hij zijn eigen stijl gevonden. Edi was een pionier in de ontwikkeling van de orange wines-beweging. Hij lagert zijn wijnen 12 maanden in grote gebruikte fusten en daarna nog 6 maanden sur lie op roestvrij staal.

De kelder is gebouwd in een natuurlijke rots en bestaat uit meerdere verdiepingen. De temperatuur en de vochtigheidsgraad zijn perfect voor het bewaren van wijnen. Edi werkt geheel natuurlijk en op gevoel. Hij heeft een groot ontzag voor de natuur en hij maakt gebruik van de elementen. De wijnen worden niet gestabiliseerd of gefilterd. Pure, consistente wijnen die hun herkomst weerspiegelen, lange tijd bewaard kunnen worden en vooral erg goed zijn.

Land

Italië

Regio

Friuli, Triëste

Klimaat

Gematigd continentaal

Hoogte

200-350 meter

Oppervlakte

6 hectare

Landbouw

Biologisch