terug naar alle wijnhuizen

Domaine Rollin

Domaine Rollin hecht geen waarde aan moderniteit en trends. De familie gelooft in familietradities en maakt al vier generaties lang wijnen in het kleine dorpje Pernand-Vergelesses.

Raymond werkte voor verschillende wijnproducenten in de regio en kocht in de loop der jaren telkens een aantal percelen wijngaarden. Hij werkte hier alleen in zijn vrije tijd aan en verkocht de druiven aan coöperaties. Pas in 1955 besloot zijn zoon Maurice zijn eigen wijn te gaan maken. De wijnen wonnen snel aan populariteit en geleidelijk kocht hij steeds meer stukjes land erbij. Op het moment beheren Remi en zijn zoon Simon het domein. De familie beschikt nu over 14 hectare wijngaarden in 14 verschillende appellaties.

Het ultieme doel is om de druiven gezond en volledig te laten rijpen terwijl de balans in de bodem behouden wordt. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen en machines wordt beperkt tot het minimum. Toch willen zij geen label hanteren. Zo behouden ze de vrijheid om te reflecteren op situaties voordat ze kiezen voor een bepaalde behandelmethode.

Deze filosofie geldt ook in de kelder. De alcoholische fermentatie gebeurt door middel van inheemse gistculturen en het enige waar invloed op wordt uitgeoefend is de temperatuur van de fermentatie. De wijnen worden opgevoed in speciale vaten van 400 liter. Zo wordt de invloed van het hout beperkt. De wijnen worden gebotteld zonder filtering voor optimaal behoud van de kwaliteit.

De wijnen van Domaine Rollin:
– Pernand-Vergelesses rouge
– Pernand-Vergelesses Les Cloux

Land

Frankrijk

Regio

Bourgogne, Pernand-Vergelesses

Klimaat

continentaal

Hoogte

230-430 meter

Oppervlakte

14 hectare

Landbouw

werkt zo natuurlijk mogelijk