Domaine la Soumade
André Roméro begon Domaine la Soumade in 1979. Zijn zoon Frédéric kwam in 1996, net na het behalen van zijn oenologie diploma, bij het bedrijf werken.
Ze bouwden een geheel nieuwe wijnkelder in 2002 en worden sinds die tijd bijgestaan door consultant wijnmaker Stéphane Derenoncourt en zijn team. Hij heeft binnen het bedrijf modernere technieken geïntroduceerd om het natuurlijke karakter van de wijn te kunnen benadrukken. Ook worden de wijngaarden ‘lutte raisonée’ behandeld, er wordt alleen gesproeid wanneer het noodzakelijk is. Het domein omvat inmiddels 26 hectare in Rasteau en een hectare in Gigondas. In 2010 kreeg Rasteau, net als Chateauneuf-du-Pape en Gigondas, een cru status.
De wijnen van Domaine la Soumade:
Rasteau
Gigondas
Rasteau, vin doux naturel
Land
Frankrijk
Regio
Rhône
Klimaat
Mediterraan
Hoogte
200-400 meter
Oppervlakte
26 hectare
Landbouw
In conversie