terug naar alle wijnhuizen

Domaine du Pas de l’Escalette

Julien Zernott en Delphine Rousseau zijn de eigenaren van dit domein sinds 2003. Hiervoor woonden ze in de Loire streek en was Julien consultant wijnmaker voor onder andere Domaine Pellé. Op zoek naar een nieuw avontuur kwamen ze uit bij dit adembenemende Zuid-Franse landgoed.

De eerste jaren werkten ze vanuit een kleine kelder in het nabijgelegen dorp Poujols. Sinds kort beschikken ze over een nieuwe kelder net buiten het dorp. Deze heeft grotere en modernere capaciteiten en biedt de mogelijkheid om te groeien.

Terrasses du Larzac is een uniek gebied in de Côteaux du Languedoc. De natuur is ruw en ongerept en er heerst een koel microklimaat. De belangrijkste druivenrassen zijn carignan en grenache. Daarnaast hebben ze ook een kleine hoeveelheid syrah en cinsault aangeplant. De druivenstokken zijn gemiddeld 45 jaar oud en de oudste wel 80 jaar. De wijngaarden hebben een westelijke of oostelijke oriëntatie zodat ze van de opkomende- of ondergaande zachte zon profiteren. Dit zorgt voor een langzame rijping en een goed behoud van de zuren. De wijnen zijn dan ook, in tegenstelling tot het ruwe terrein, elegant en fris. Ze hebben een grote aromatische intensiteit en een bepaalde ziltigheid. Julien en Delphine staan inmiddels bekend als pioneers in deze onbekende hoek van de Languedoc.

Land

Frankrijk

Regio

Languedoc

Klimaat

Mediterraan

Hoogte

350 meter

Oppervlakte

15 hectare

Landbouw

Biologisch