Terug naar alle producenten

Domaine Pierre Desroches

In 2006 besloten Pierre Desroches en zijn partner Stéphanie Saumaize een eigen domein te beginnen. Een aantal wijngaarden konden ze van familieleden overnemen of pachten en in 2012 namen ze hun intrek in het Chateau de Vergisson. Inmiddels beheren zij 10 hectare wijngaarden in Saint-Véran, Pouilly-Fuissé en Mâcon-Solutré. Daar zitten ook nog eens bezittingen bij in ‘Sur la Roche’ en ‘En Servy’ (Pouilly-Fuissé) en ‘La Côte Rôtie’ (Saint-Véran), drie wijngaarden die op de nominatie staan om in 2018 de Premier Cru status te verwerven. Een start waar menig wijnmaker alleen maar van kan dromen!

Pierre is ervan overtuigd dat wijn niet in de kelder maar in de wijngaard wordt gemaakt. Hij is dan ook veelvuldig te vinden in zijn wijngaarden en besteed veel aandacht aan het bewerken van de grond om het bodemleven te stimuleren. Alle wijngaarden worden met de hand geoogst.

Inmiddels heeft Domaine Pierre Desroches flink geïnvesteerd in de cuverie. Dit stelt ze in staat de druiven van alle percelen apart te vinifiëren en op te voeden. Pierre is geen voorstander van veel nieuw eikenhout. Het eikenhout moet de wijn immers ondersteunen en mag niet aanwezig zijn in de uiteindelijke wijn. Vandaar dat zijn wijnen deels of geheel op RVS worden gevinifieerd en opgevoed.

De wijnen van Domaine Pierre Desroches:
– Pouilly-Fuissé
– Pouilly-Fuissé, Au Vignerais

Land

Frankrijk

Regio

Bourgogne

Klimaat

Continentaal

Hoogte

200-300 meter

Oppervlakte

10 hectare

Landbouw

Conventioneel