Ruggeri & C - Prosecco Frizzante - Veneto

€9,50
*

De Prosecco Frizzante van Ruggeri wordt grotendeels gemaakt van Glera (oorspronkelijk Prosecco genoemd) met een beetje Verdiso en Perera. De druiven worden geplukt in de tweede helft van september. Na de oogst worden de druiven direct geperst en ondergaan ze de alcoholische fermentatie in roestvrijstalen tanks. De wijn ondergaat de tweede fermentatie in afgesloten druktanks en deze wordt gestopt voordat alle suikers zijn omgezet in alcohol.

De Prosecco Frizzante van Ruggeri is loepzuiver, zeer zacht en fris, met op de neus het voor Prosecco zo typerende en vriendelijke ‘zoetje’, terwijl de wijn toch volkomen droog is. De mousse is wat zachter dan van bijvoorbeeld een Spumante, vandaar de aanduiding Frizzante. Heerlijk als verfrissend zomers aperitief en bij vele voorgerechten.

  • Land: Italië
    Regio: Veneto
    Classificatie: Prosecco D.O.C.
  • Sinds de 16e eeuw maakt de familie Bisol wijn in de regio Valdobbiadene. In 1950 begon Giustino Bisol de wijnmakerij Ruggeri in San Stefano di Valdobbiadene. Zijn doel was het verbeteren van kwaliteit en imago van Prosecco. In 1993 is de wijnmakerij gemoderniseerd om de vracht van 1,8 miljoen kilo druiven die door meer dan 80 boeren wordt aangeleverd, aan te kunnen. Uitkijkend over de wijngaarden en hen bescherming biedend is het kerkje van San Alberto. Jaarlijks komen de mensen uit de omgeving hierheen om hun beschermheilige te eren en te bidden voor regen. Het kerkje is daarom prominent aanwezig op het etiket.

    Tot op heden is het een familiebedrijf en wordt het gerund door Paolo Bisol en zijn kinderen Giustino en Isabella. De familie koopt de meeste druiven van druiventelers binnen het Prosecco Superiore D.O.C.G. gebied. Velen van de beste wijngaarden liggen in het historische gebied van S. Pietro di Barbozza, Santo Stefano en Saccol. Ruggeri is in bezit van 20 hectare wijngaarden in het nabijgelegen Montello. Het merendeel is aangeplant met Pinot Grigio en Glera en de rest met Pinot Nero, Pinot Bianco, Verdiso en Perera. Slechts een hectare is aangeplant met Recantina, een eeuwenoude rode druivensoort. In de kelder zijn alle moderne faciliteiten aanwezig om alle druiven tijdens de oogstperiode direct te verwerken. In de afgelopen 20 jaar is het bedrijf gegroeid tot een productie van een miljoen flessen per jaar.
  • Druiven: Glera, Verdiso, Perera
    Oogstjaar: Multi
    Alcoholpercentage: 11%
    Rijping: Minimale rijping, bedoeld om jong te drinken, dosage 10 g/l
    Certificaten: Geen
    Eenheid: 0,75 liter
  • Serveertemperatuur: 6-8˚C
    Wijn-spijs suggesties: Heerlijk als aperitief of bij een lichtzoet dessert.
  • filteritalie, filterveneto, filtermousserend, filterwijnvooralledag, filterglera, filterverdiso, filterperera


Gratis verzending boven €100,-
Uit eigen import
5% korting vanaf 12 dezelfde stuks

De Prosecco Frizzante van Ruggeri wordt grotendeels gemaakt van Glera (oorspronkelijk Prosecco genoemd) met een beetje Verdiso en Perera. De druiven worden geplukt in de tweede helft van september. Na de oogst worden de druiven direct geperst en ondergaan ze de alcoholische fermentatie in roestvrijstalen tanks. De wijn ondergaat de tweede fermentatie in afgesloten druktanks en deze wordt gestopt voordat alle suikers zijn omgezet in alcohol.

De Prosecco Frizzante van Ruggeri is loepzuiver, zeer zacht en fris, met op de neus het voor Prosecco zo typerende en vriendelijke ‘zoetje’, terwijl de wijn toch volkomen droog is. De mousse is wat zachter dan van bijvoorbeeld een Spumante, vandaar de aanduiding Frizzante. Heerlijk als verfrissend zomers aperitief en bij vele voorgerechten.

  • Land: Italië
    Regio: Veneto
    Classificatie: Prosecco D.O.C.
  • Sinds de 16e eeuw maakt de familie Bisol wijn in de regio Valdobbiadene. In 1950 begon Giustino Bisol de wijnmakerij Ruggeri in San Stefano di Valdobbiadene. Zijn doel was het verbeteren van kwaliteit en imago van Prosecco. In 1993 is de wijnmakerij gemoderniseerd om de vracht van 1,8 miljoen kilo druiven die door meer dan 80 boeren wordt aangeleverd, aan te kunnen. Uitkijkend over de wijngaarden en hen bescherming biedend is het kerkje van San Alberto. Jaarlijks komen de mensen uit de omgeving hierheen om hun beschermheilige te eren en te bidden voor regen. Het kerkje is daarom prominent aanwezig op het etiket.

    Tot op heden is het een familiebedrijf en wordt het gerund door Paolo Bisol en zijn kinderen Giustino en Isabella. De familie koopt de meeste druiven van druiventelers binnen het Prosecco Superiore D.O.C.G. gebied. Velen van de beste wijngaarden liggen in het historische gebied van S. Pietro di Barbozza, Santo Stefano en Saccol. Ruggeri is in bezit van 20 hectare wijngaarden in het nabijgelegen Montello. Het merendeel is aangeplant met Pinot Grigio en Glera en de rest met Pinot Nero, Pinot Bianco, Verdiso en Perera. Slechts een hectare is aangeplant met Recantina, een eeuwenoude rode druivensoort. In de kelder zijn alle moderne faciliteiten aanwezig om alle druiven tijdens de oogstperiode direct te verwerken. In de afgelopen 20 jaar is het bedrijf gegroeid tot een productie van een miljoen flessen per jaar.
  • Druiven: Glera, Verdiso, Perera
    Oogstjaar: Multi
    Alcoholpercentage: 11%
    Rijping: Minimale rijping, bedoeld om jong te drinken, dosage 10 g/l
    Certificaten: Geen
    Eenheid: 0,75 liter
  • Serveertemperatuur: 6-8˚C
    Wijn-spijs suggesties: Heerlijk als aperitief of bij een lichtzoet dessert.
  • filteritalie, filterveneto, filtermousserend, filterwijnvooralledag, filterglera, filterverdiso, filterperera
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin