Domaine La Soumade - Rasteau - Rhône

€15,00
*
Bestel 12 stuks of meer en ontvang 5% korting (€14,25 per fles)

De Rasteau wordt gemaakt van Grenache (80%), Syrah (10%) en Mourvèdre (10%). De druiven worden bij binnenkomst in de kelder eerst zorgvuldig gesorteerd. Daarna worden ze gekneusd en ondergaan ze gedurende 14-18 dagen de alcoholische fermentatie. De wijn rijpt vervolgens 18 maanden op zijn fijne lie in roestvrijstalen tanks.

Aroma’s doen denken aan zwarte kersen, bramen, pruimen en lichte kruiden. Goed te combineren met gegrild rood vlees, lamsvlees en een barbecue.

  • Land: Frankrijk
    Regio: Rhône
    Classificatie: Rasteau A.O.C.
  • André Roméro begon Domaine la Soumade in 1979. Zijn zoon Frédéric kwam in 1996, net na het behalen van zijn oenologie diploma, bij het bedrijf werken. Ze bouwden een geheel nieuwe wijnkelder in 2002 en worden sinds die tijd bijgestaan door consultant wijnmaker Stéphane Derenoncourt en zijn team. Hij heeft binnen het bedrijf modernere technieken geïntroduceerd om het natuurlijke karakter van de wijn te kunnen benadrukken. Ook worden de wijngaarden ‘lutte raisonée’ behandeld: er wordt alleen gesproeid wanneer het noodzakelijk is. Het domein omvat inmiddels 26 hectare in Rasteau en een hectare in Gigondas. In 2010 kreeg Rasteau, net als Chateauneuf-du-Pape en Gigondas, een Cru status.
  • Druiven: Grenache (80%), Syrah (10%) en Mourvèdre (10%)
    Oogstjaar: 2015
    Alcoholpercentage: 14%
    Rijping: 18 maanden in roestvrijstalen tanks.
    Certificaten: Geen
    Eenheid: 0,75 liter
  • Serveertemperatuur: 16-18˚C
    Wijn-spijs suggesties: Goed te combineren met gegrild rood vlees, lamsvlees en een barbecue.
  • filterfrankrijk, filterrhone, filterrood, filtergrenache, filtersyrah, filtermourvedre


Gratis verzending boven €100,-
Uit eigen import
5% korting vanaf 12 dezelfde stuks
  • Bestel 12 voor €14,25 per stuk en bespaar 5%

    De Rasteau wordt gemaakt van Grenache (80%), Syrah (10%) en Mourvèdre (10%). De druiven worden bij binnenkomst in de kelder eerst zorgvuldig gesorteerd. Daarna worden ze gekneusd en ondergaan ze gedurende 14-18 dagen de alcoholische fermentatie. De wijn rijpt vervolgens 18 maanden op zijn fijne lie in roestvrijstalen tanks.

    Aroma’s doen denken aan zwarte kersen, bramen, pruimen en lichte kruiden. Goed te combineren met gegrild rood vlees, lamsvlees en een barbecue.

    • Land: Frankrijk
      Regio: Rhône
      Classificatie: Rasteau A.O.C.
    • André Roméro begon Domaine la Soumade in 1979. Zijn zoon Frédéric kwam in 1996, net na het behalen van zijn oenologie diploma, bij het bedrijf werken. Ze bouwden een geheel nieuwe wijnkelder in 2002 en worden sinds die tijd bijgestaan door consultant wijnmaker Stéphane Derenoncourt en zijn team. Hij heeft binnen het bedrijf modernere technieken geïntroduceerd om het natuurlijke karakter van de wijn te kunnen benadrukken. Ook worden de wijngaarden ‘lutte raisonée’ behandeld: er wordt alleen gesproeid wanneer het noodzakelijk is. Het domein omvat inmiddels 26 hectare in Rasteau en een hectare in Gigondas. In 2010 kreeg Rasteau, net als Chateauneuf-du-Pape en Gigondas, een Cru status.
    • Druiven: Grenache (80%), Syrah (10%) en Mourvèdre (10%)
      Oogstjaar: 2015
      Alcoholpercentage: 14%
      Rijping: 18 maanden in roestvrijstalen tanks.
      Certificaten: Geen
      Eenheid: 0,75 liter
    • Serveertemperatuur: 16-18˚C
      Wijn-spijs suggesties: Goed te combineren met gegrild rood vlees, lamsvlees en een barbecue.
    • filterfrankrijk, filterrhone, filterrood, filtergrenache, filtersyrah, filtermourvedre
    0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
    © Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin