Cottanera - Etna Rosso Nerello Mascalese - Sicilië

€32,50
*
Bestel 12 stuks of meer en ontvang 5% korting (€30,88 per fles)

De Etnarosso van Cottanera wordt gemaakt van 100% Nerello Mascalese. De druivenstokken zijn 20 tot 25 jaar oud en groeien op 750 meter hoogte. Na de oogst worden de druiven gekneusd en wordt het sap ingeweekt. De alcoholische fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks op 26-28°C. De wijn rijpt na afloop 11 maanden in grote eikenhouten vaten (50%) en kleinere Franse eikenhouten vaten (50%). Voordat de wijn op de markt wordt gebracht rust hij nog 18 maanden in de fles. De wijn heeft aroma’s van verse zwarte kersen, bosbessen, bramen, vanille, toast en cedar. In de afdronk levendige zuren en een aanwezige, toch zachte tanninestructuur. De wijn is goed te combineren met rood vlees, wild en duif en diverse harde kazen.

  • Land: Italië
    Regio: Sicilië
    Classificatie: Etnarosso D.O.C.
  • Guglielmo Cambria veranderde in 1990 de hazelnoot boomgaard van zijn vader in een wijngaard. Hij was een van de eersten die grote potentie zag in de Etna bodem. De druivenstokken hebben een Noordelijke oriëntatie en groeien op lavagesteente, ongeveer 700 meter boven zeepijl. Er is geen bewateringssysteem aangelegd en alles wordt met de hand gedaan. Zo wordt er nog steeds, volgens traditie op de Etna, geoogst door vrouwen. Guglielmo begon met Internationale druivensoorten en besloot na een aantal jaren verder te gaan met lokale druivensoorten. Op het moment omvat het bedrijf 100 hectare waarvan 65 hectare is aangeplant. Toen Guglielmo stierf nam zijn broer Enzo het bedrijf over samen met zijn kinderen Mariangela, Francesco en Emanuele.
  • Druiven: Nerello Mascalese
    Oogstjaar: 2014
    Alcoholpercentage: 13.5%
    Rijping: 11 maanden in grote eikenhouten vaten (50%) en kleinere eikenhouten vaten (50%), vervolgens 18 maanden in de fles
    Certificaten: Geen
    Eenheid: 0,75 liter
  • Serveertemperatuur: 16-18˚C
    Wijn-spijs suggesties: Rood vlees, wild, duif en diverse harde kazen.
  • filteritalie, filtersicilie, filterrood, filternerellomascalese


Gratis verzending boven €100,-
Uit eigen import
5% korting vanaf 12 dezelfde stuks
  • Bestel 12 voor €30,88 per stuk en bespaar 5%

    De Etnarosso van Cottanera wordt gemaakt van 100% Nerello Mascalese. De druivenstokken zijn 20 tot 25 jaar oud en groeien op 750 meter hoogte. Na de oogst worden de druiven gekneusd en wordt het sap ingeweekt. De alcoholische fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks op 26-28°C. De wijn rijpt na afloop 11 maanden in grote eikenhouten vaten (50%) en kleinere Franse eikenhouten vaten (50%). Voordat de wijn op de markt wordt gebracht rust hij nog 18 maanden in de fles. De wijn heeft aroma’s van verse zwarte kersen, bosbessen, bramen, vanille, toast en cedar. In de afdronk levendige zuren en een aanwezige, toch zachte tanninestructuur. De wijn is goed te combineren met rood vlees, wild en duif en diverse harde kazen.

    • Land: Italië
      Regio: Sicilië
      Classificatie: Etnarosso D.O.C.
    • Guglielmo Cambria veranderde in 1990 de hazelnoot boomgaard van zijn vader in een wijngaard. Hij was een van de eersten die grote potentie zag in de Etna bodem. De druivenstokken hebben een Noordelijke oriëntatie en groeien op lavagesteente, ongeveer 700 meter boven zeepijl. Er is geen bewateringssysteem aangelegd en alles wordt met de hand gedaan. Zo wordt er nog steeds, volgens traditie op de Etna, geoogst door vrouwen. Guglielmo begon met Internationale druivensoorten en besloot na een aantal jaren verder te gaan met lokale druivensoorten. Op het moment omvat het bedrijf 100 hectare waarvan 65 hectare is aangeplant. Toen Guglielmo stierf nam zijn broer Enzo het bedrijf over samen met zijn kinderen Mariangela, Francesco en Emanuele.
    • Druiven: Nerello Mascalese
      Oogstjaar: 2014
      Alcoholpercentage: 13.5%
      Rijping: 11 maanden in grote eikenhouten vaten (50%) en kleinere eikenhouten vaten (50%), vervolgens 18 maanden in de fles
      Certificaten: Geen
      Eenheid: 0,75 liter
    • Serveertemperatuur: 16-18˚C
      Wijn-spijs suggesties: Rood vlees, wild, duif en diverse harde kazen.
    • filteritalie, filtersicilie, filterrood, filternerellomascalese
    0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
    © Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin