Fermí Bohigas


Land: Spanje
Regio: Catalonië
Klimaat: Mediterraan
Hoogte: 300-700 meter
Oppervlakte: 35 hectare
Landbouw: Conventioneel

De geschiedenis van familiebedrijf Bohigas gaat meer dan 800 jaar terug. Het is altijd in handen geweest van de familie en op dit moment beheert Jordi Casanovas-Bohigas het landgoed samen met zijn dochter Maria. Jaarlijks produceren zij 650.000 flessen waarvan 85% Cava.

Catalunya
In het gebied van de Conca de l’Anoia, dichtbij het dorpje Òdena, liggen de 35 hectare relatief vlakke wijngaarden. In het warme Mediterrane klimaat kan het soms erg droog zijn en de Anoia rivier voorziet de wijngaarden van water in noodgevallen. De drie autochtone druivensoorten Xarel-lo, Macabeo en Parellada gedijen hier het best en vertegenwoordigen de meerderheid van de aanplanting. Er wordt sinds een paar jaar ook geëxperimenteerd met Chardonnay en Pinot Noir.

Precisie
Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in technologische apparatuur. Zo beschikken ze over een lab en is er een technisch team aangesteld. Het technische team bepaalt, op basis van het gemeten potentiele alcoholniveau, de zuurgraad en pH-waarde van de druiven, wanneer elk perceel geoogst kan worden. Gedurende de fermentatie en rijpingsperiode worden er ook analyses gedaan om de ontwikkelingen nauwkeurig in de gaten gehouden.

Wijnen

© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin