Emilio Valerio


Land: Spanje
Regio: Navarra
Klimaat: Atlantisch
Hoogte: 400-650 meter
Oppervlakte: 25 hectare
Landbouw: Ongecertificeerd biodynamisch

Op de kalksteenrijke hellingen van het Montejurra gebergte, rond het dorpje Dicastillo, groeien de druiven voor Laderas de Montejurra. Het wijnhuis is gebouwd in Palomar in 2008.

Bijzondere samenwerking
Laderas de Montejurra is opgericht door een aantal families die samenwerken volgens eenzelfde filosofie: werken in solidariteit en partnerschap en met respect voor de natuur en traditie grootse wijnen maken. De 25 hectare wijngaarden zijn van 15 families. Laderas de Montejurra beschikt daardoor over een diversiteit aan bodemsoorten, microklimaten en druivensoorten. De wijngaarden bevinden zich op 400-650 meter hoogte en zijn aangeplant op rotsachtige en arme grond.

Biodynamie
De families hebben naast wijngaarden ook olijfboomgaarden en vee. Dit wordt slim gecombineerd met de wijnbouw: terwijl de wijngaarden op een natuurlijke wijze worden bemest wordt de begroeiing kort gehouden. In de kelder wordt het werk simpel gehouden. Alle percelen en druivensoorten worden apart gevinifieerd. Dit kan in betonnen of houten vaten. Voor de rijping worden alleen Franse eikenhouten vaten gebruikt.

Wijnen

© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin