terug naar alle wijnhuizen

Laderas de Montejurra

Op de kalksteenrijke hellingen van het Montejurra gebergte, rond het dorpje Dicastillo, groeien de druiven voor Laderas de Montejurra. Het wijnhuis is gebouwd in Palomar, Spanje, in 2008.

Laderas de Montejurra is opgericht door een aantal families die samenwerken volgens eenzelfde filosofie; in solidariteit en partnerschap en met respect voor de natuur en traditie grootse wijnen maken. De 25 hectare wijngaarden zijn van 15 families. Laderas de Montejurra beschikt daardoor over een diversiteit aan bodemsoorten, microklimaten en druivenrassen. De wijngaarden bevinden zich op 400-650 meter hoogte en zijn aangeplant op rotsachtige en arme grond.

De families hebben naast wijngaarden ook olijfboomgaarden en vee, dit wordt slim gecombineerd met de wijnbouw. Terwijl de wijngaarden op een natuurlijke wijze worden bemest wordt tegelijkertijd de begroeiing kort gehouden. In de kelder wordt het werk simpel gehouden. Alle percelen en druivenrassen worden apart gevinifieerd. Dit kan in betonnen of houten vaten. Voor de rijping worden alleen Franse eikenhouten vaten gebruikt. Al 15 jaar lang verdiepen de families in biodynamisch werken alleen zijn ze niet gecertificeerd.

Het assortiment Spaanse rode wijnen van Laderas de Montejurra bij Wijnhandel B.J. de Logie bestaat uit de Emilio Valerio.

Land

Spanje

Regio

Navarra

Klimaat

atlantisch

Hoogte

400-650 meter

Oppervlakte

25 hectare

Landbouw

biologisch