Clos Figueras


Land: Spanje
Regio: Priorat
Klimaat: Mediterraan
Hoogte: 600-700 meter
Oppervlakte: 18 hectare
Landbouw: Conventioneel

Clos Figueras is in 1997 aangekocht door Christopher en Charlotte Cannan van het gerenommeerde handelshuis Europvin in Bordeaux. Zij werden geïnspireerd door hun goede vriend Rene Barbier en beheren nu het landgoed in het hart van de Priorat, in het dorp Gratallops.

Potentieel
In de jaren ’80 werd het potentieel van de Priorat ontdekt door Rene Barbier en Alvaro Palacios. Zij maakten hier hun eerste wijn in 1989 op een verlaten kippenboerderij net buiten Gratallops. Het duurde niet lang voordat het gebied Internationale bekendheid kreeg en sinds 2000 heeft het gebied een D.O.Q. (Denominació d’Origen Qualificada) status.

Uniek terroir
De wijngaarden van Clos Figueras liggen op eeuwenoude terrassen die moeilijk bereikbaar zijn. Tussen de druivenstokken groeien Het bergachtige Priorat heeft een uniek microklimaat en het verschil tussen dag- en nachttemperaturen is enorm groot. Hierdoor rijpen de druiven langzaam en behouden ze, ondanks de warme temperaturen, hun zuren. De bodem bestaat uit leisteen, ook wel licorella genoemd, en die zorgt voor de typische terroir-karakter in de wijn.

Wijnen

© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin