terug naar alle wijnhuizen

Clos Figueras

In de jaren 80 werd het potentieel van de Priorat ontdekt door Rene Barbier en Alvaro Palacios. Zij maakten hier hun eerste wijn in 1989 in een verlaten kippenboerderij net buiten Gratallops. Het duurde niet lang voordat het gebied internationale bekendheid kreeg en sinds 2000 heeft het gebied een DOQ (Denominació d’Origen Qualificada) status. Clos Figueras is in 1997 aangekocht door Christopher en Charlotte Cannan van het gerenommeerde handelshuis Europvin in Bordeaux. Zij werden geïnspireerd door hun goede vriend Rene Barbier en beheren nu het landgoed in het hart van de Priorat, in het dorp Gratallops.

De wijngaarden liggen op eeuwenoude terrassen die moeilijk bereikbaar zijn. Het bergachtige Priorat heeft een uniek microklimaat en het verschil tussen dag- en nachttemperaturen is enorm groot. De bodem bestaat uit leisteen, ook wel licorella genoemd, en die zorgt voor het typische terroir-karakter in de wijn. De productie in het gebied is kleinschalig en de populariteit groeit nog steeds.

De Clos Figueras wijngaard heeft een prachtig uitzicht op de vallei van de Ebro en de bergen van Aragon. Het domaine bezit ook ongeveer 135 Arbequina-olijfbomen die bijdragen aan de productie van de Clos Figueres Extra Virgin Olive Oil.

Land

Spanje

Regio

Priorat

Klimaat

mediterraan

Hoogte

600-700 meter

Oppervlakte

18 hectare

Landbouw

conventioneel