terug naar alle wijnhuizen

Bodegas del Palacio de Fefiñanes

Bodegas del Palacio de Fefiñanes is gevestigd in Cambados, in de subzone Val do Salnés in Rias Baixas in Galicië. Dit prachtige kustlandschap is rijk aan geschiedenis en cultuur. Het domein bestaat sinds 1904 en het dankt zijn naam aan het plein in Cambados, waar het werd opgericht.

In de winter regent het veel en in de zomer is het zonnig en droog. Er heerst een Atlantisch zeeklimaat. De wijngaarden van deze bodega liggen direct aan zee, waardoor de druiven altijd bloot staan aan de zilte wind. Dit is van groot belang voor de frisheid van de wijn. De druiven zijn afkomstig van 66 verschillende familiewijngaarden met elk hun eigen karakter. De bodem bestaat uit graniet en rotsgebergte dat rijk is aan zouten en mineralen.

Het huidige etiket van de fles is ontworpen in 1928. Jarenlang heeft de bodega zijn tradities in stand gehouden maar sinds de overname door Juan Gil de Araujo in 1990 is de kelder voorzien van de nieuwste technologieën. Mede hierdoor kan het pure karakter van deze Albariño beter tot uiting komen.

Het assortiment van de Spaanse witte wijnen van Bodegas del Palacio de Fefiñanes bestaat uit de Albariño in een normale fles en in een magnum fles.

Land

Spanje

Regio

Rias Baixas

Klimaat

atlantisch

Hoogte

500-600 meter

Oppervlakte

onbekend

Landbouw

conventioneel