terug naar alle wijnhuizen

Weingut Frank John

WEINGUT FRANK JOHN ‘Hischhorner Hof’ Neustadt Pfalz
De charismatische wijnmaker Frank John werkte vele jaren als consultant voor wijndomeinen in heel Europa voordat hij in 2002 het Hirschhorner Hof in de Pfalz overnam. Weingut Frank John denkt dat kwaliteit alleen kan worden bereikt door handmatige oogst van biodynamische druiven en werkt volgens de aloude traditionele methoden en vinificatie technieken en slaagt erin om elegante wijnen vol finesse te produceren, tegenwoordig samen met de nieuwe generatie; zoon Sebastian en dochter Dorothea. Zijn wijngaarden beslaan slechts 3 hectare en het assortiment is dan ook heel overzichtelijk met één Riesling, één Riesling Sekt en één Pinot Noir. De droge Riesling is genoemd naar de rode zandsteen bodem “Buntsandstein”. De Pinot Noir groeit op een kalkrijke bodem, de wijnen zijn mineralig, intens en gestructureerd, kortom wijnen met een goede balans.

De wijnen van Weingut Frank John:
Riesling Trocken Buntsandstein: Deze wijn is een elegante en gelaagde Riesling, die indruk maakt met zijn finesse, mooie fijne zuren en een lichte aardse toets. Deze Riesling is een perfect aperitief en goed te combineren met de Aziatische keuken en met schaal- en schelpdieren.
Pinot Noir Kalkstein: Deze wijn heeft aroma’s van frambozen, subtiele rozenbottels, amarena-kersen, een fijne kruidigheid en een ondersteunende, levendige zuurgraad. Ongefilterd gebotteld. Goed te combineren met gevogelte en licht gekruid rood vlees.
Riesling Sekt brut: Deze wijn heeft een typische riesling neus, kristalhelder met gele perzik, kweepeer, kruiden en limoen plus een extreem minerale toon, een vleugje zout en citroenschil. De romige mousse is fris en puur van smaak. Ontzettend goed als aperitief en te combineren visgerechten zoals, gebakken tong, gerookte zalm en paling.

Land

Duitsland

Regio

Pfalz

Klimaat

gematigd zeeklimaat

Hoogte

onbekend

Oppervlakte

3 hectare

Landbouw

biodynamisch