terug naar alle wijnhuizen

Claus Preisinger

Het jonge bedrijf van Claus Preisinger ligt in de deelstaat Burgenland, in het oosten van Oostenrijk. Hij heeft 19 hectare wijngaarden verdeeld over 64 kleine percelen rondom zijn moderne wijnmakerij in Gols.

Claus maakte zijn eerste wijn in 2000. Sindsdien brengt hij veel tijd door in de wijngaarden en het feit dat hij zoveel in de natuur is ziet hij als een ware privilege. Het heeft hem dichter bij de planten, aarde, dieren en omgeving gebracht. Hij geniet ervan dat hij niet in de files hoeft te staan, niet op kantoor hoeft te zitten en naar buiten kan gaan wanneer hij wil (en moet!).

Claus Preisinger is biologisch en biodynamisch gecertificeerd. Hij werkt in de wijngaarden volgens de filosofie van Rudolph Steiner, de Oostenrijkse grondlegger van de antroposofie.

‘’A lot of you will say that you don’t believe in that mumbo jumbo. That’s ok, just believe one thingyou will taste it in the wine anyway. No one ever doubted that after tasting my wine (but feel free to doubt me ;-))’’

In de kelder werkt hij puristisch en volgt hij zijn gevoel en instinct. Naast zijn reguliere wijnen maakt hij in grote jaren ook zijn prestige wijn ‘Pannobile’ en als hij zin heeft een rosé. Waarom niet?

Land

Oostenrijk

Regio

Burgenland, Gols

Klimaat

Gematigd continentaal

Hoogte

130-180 meter

Oppervlakte

19 hectare

Landbouw

Biologisch-Biodynamisch