terug naar alle wijnhuizen

Poggiarellino

Het kleine wijngoed Azienda Poggiarellino ligt in de schitterende heuvels van Val d’Orcia iets ten noorden van Montalcino. De boerderij dateert uit het eind van de 19e eeuw. Men bezit 12 hectare grond, waarvan slechts 3 hectare wijngaarden en de rest is beplant met bos en olijfbomen.

Brunello di Montalcino wordt beschouwd als één van de allergrootste Italiaanse wijnen. Ze zijn vrij zeldzaam en hun hoge kwaliteit maakt ze zeer gewild bij kenners in de hele wereld. Het druivenras is hier sangiovese (ook wel brunello genoemd) en heeft sinds 1980 de DOCG status. De bodem hier rondom Montalcino is kalkrijk, stenig mineraalrijk, met zand en klei gecombineerd met leisteen en op de beste plaatsen de typische ‘galestro‘.

Lodovico en Anna zijn al op leeftijd maar nog steeds onvermoeibaar (samen hebben zij ná hun werkcarrières besloten om op het familiedomein wijn te gaan maken). Bevlogen produceren zij hier een voortreffelijke Brunello di Montalcino DOCG en Rosso di Montalcino DOC van 100% sangiovese. In de kelders diep onder het huis rijpen de wijnen minstens 24 maanden in grotere formaten Frans eiken van 25 hl. De wijnen bezitten gezond compact fruit (gekonfijte Marasca kersen, pruimen en rode bessen), kruiden, goede tannine en elegantie.

De wijnen van Azienda Poggiarellino:
Brunello di Montalcino – heeft aroma’s en smaaktonen van vers gezond compact fruit (gekonfijte Marasca kersen, pruimen en rode bessen), kruiden, goede tannine en elegantie. Heerlijk te combineren met rood vlees, stoofschotels en diverse harde kazen.
Rosso di Montalcino – heeft aroma’s en smaaktonen van vers fruit (kersen en rode bessen), kruiden, fijne tannine en elegantie. Heerlijk te combineren met rood vlees, lamsvlees en diverse kazen.

Land

Italië

Regio

Toscane

Klimaat

mediterraan

Hoogte

200-500 meter

Oppervlakte

3 hectare

Landbouw

conventioneel