terug naar alle wijnhuizen

Il Valentiano

Officieel bestaat dit kleine wijnhuis al sinds de 19e eeuw. Sinds 2001 zijn Fabiano en zijn vrouw Valentina de gelukkige eigenaren geworden en hebben deze ‘piccola azienda’ een nieuwe naam gegeven: Il Valentiano.

Valentiano is een mooie samenstelling van beide namen: Valentina en Fabiano, het echtpaar die dit prachtige kleine bedrijf in Montalcino leidt. Het is ook een fusie van de wijntraditie van de familie Fabiano – grootvader Dino Ciacci was een van de oprichters van het Brunello-wijnconsortium – met het talent van Valentina, die haar biologische kennis heeft gebruikt om wijnteelt en productie in harmonie met mens en milieu te realiseren. Il Valentiano ligt op 400 meter hoogte ten zuid-westen van Montalcino en heeft een mediterraan klimaat. De bodem bevat klei, kalksteen en mergel. Ze werken volgens biologische teelt en vinificatie, na spontane gisting, geen additieven bij bottelen op een beetje sulfiet na.

De wijnen van Il Valentiano:
Rosso di Montalcino – een diep bruin rode kleur en aroma’s en smaken van intens zacht rood fruit. Heerlijk te combineren met pasta’s, risotto, varkensvlees en kalfsvlees.
Brunello di Montalcino – heeft aroma’s en smaken van zwart fruit, pruimen, gedroogde vijgen met kruiden en zachte tabak tonen. Heerlijk te combineren met rood vlees, gerechten met wild en diverse harde en oude kazen.

Land

Italie

Regio

Toscane

Klimaat

mediterraan

Hoogte

400 meter

Oppervlakte

onbekend

Landbouw

biologisch