Bruno Pilzer


Land: Italië
Regio: Trentino, Trente
Klimaat: Continentaal
Hoogte: 200-350 meter
Oppervlakte: n.v.t.
Landbouw: n.v.t.

Het is heel simpel. Goed destilleren begint met respect voor traditie en de wil om te innoveren. Vincenzo Pilzer opende de destilleerderij in 1956, in het hart van de Valle di Cembra. Zijn zoon Bruno nam het bedrijf over in 1983 en blies toen een verfrissende wind door de destilleerderij.

In Valle di Cembra heeft het woord ‘’lambicar’’ een dubbele betekenis. Het betekent het overleven in armoede door gebruik te maken van kleine hulpmiddelen en het gebruiken van de laatste resten van druiven door het destilleren van de schillen. Voor de familie Pilzer betekent ‘’alambiccare’’ het selecteren van de juiste grondstoffen, deze op de juiste manier fermenteren, conserveren en destilleren met behulp van de Alambiek. Bruno heeft door de jaren heen zijn destilleerapparatuur geperfectioneerd om zo de kwaliteit van de grappa’s te verbeteren.

Door de jaren heen is de hoeveelheid Single Variety Grappa’s uitgebreid. De druivenschillen zijn afkomstig van bevriende wijnmakers, zowel in de buurt als ook uit andere delen van Italië. Het water dat gebruikt wordt komt uit de lokale bergen.

‘’Wanneer we ouderwets, dromerig of totaal afwezig overkomen dan komt dat gewoon doordat we constant bezig zijn met het verkrijgen van alleen de allerbeste destillaten.’’

Wijnen

© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin