terug naar alle wijnhuizen

Domaine Thévenet Delouvin

Het familie domaine Thévenet Delouvin ligt in het hart van de Marne-vallei in Passy-Grigny, een champagnedorp even ten westen van Epernay. Isabelle en Xavier zijn trots en gedreven om hun familiegeschiedenis voort te zetten. De familie van Xavier kent haar oorsprong in de Marne Vallei en de familie van Isabelle in Grauves, een premier cru dorp in de Cote des Blancs.

Hun champagnes zijn afkomstig van hun eigen wijngaarden uit beide champagnegebieden. Zij verbouwen hier op duurzame wijze de drie klassieke druivenrassen: chardonnay, pinot noir en pinot meunier. De wijngaarden van domaine Thévenet Delouvin liggen op kalk en kleirijke bodems en zijn verdeeld over de dorpen Passy-Grigny, Cerseuil en Grauves. Van deze verschillende terroirs stellen zij hun prachtige champagnes samen.

Ze werken zo natuurlijk en duurzaam mogelijk, zowel in de wijngaarden als in de wijnkelders. Elke stap in het proces voeren ze zelf uit. Het domein heeft sinds 2016 twee certificaten: de onderschrijving van duurzame landbouw op het hoogste niveau (Haute Valeur Environnementale) én van duurzame wijnbouw in de Champagne (Viticulture Durable en Champagne). Al hun champagnes vertellen hun eigen verhaal van het terroir en van de druif.

En wat wij ontzettend leuk vinden is dat de minder bekende champagne druif pinot meunier zijn eigen spotlight heeft in hun champagnes. De Carte Noir champagne is (een blanc de noirs champagne) zelfs voor 90% pinot meunier en slechts voor 10% pinot noir. De champagne is daardoor mooi geurig en fruitig.

De champagnes van Thévenet Delouvin:
Carte Noir
Prestige

Land

Frankrijk

Regio

Champagne

Klimaat

Continentaal

Hoogte

75-150 meter

Oppervlakte

Onbekend

Landbouw

Werkt zo natuurlijk mogelijk