terug naar alle wijnhuizen

Domaine Saint-Vincent, Famille Vadé

Op jonge leeftijd leerde Pierre Adrien van zijn grootvader cider maken en kastanjes roosteren. Later kwam daar ook wijn bij. Hier is uiteindelijk zijn passie voor de regio en het maken van wijn ontstaan. Sinds 2014 kiest Pierre Adrien ervoor om te werken met de nieuwste technieken maar wel met respect voor de familie, traditie en ervaring. Hij werkt volledig biologisch en is ook biologisch gecertificeerd. Pierre Adrien Vadé is de derde generatie die op dit moment prachtige Saumur wijnen maakt op Domaine Saint-Vincent, Famille Vadé.

In totaal beslaat het domaine 30 hectare wijngaarden die gelegen zijn tussen de Loire en Thouet rivieren. De grond is hier rijk aan kalk-kleisteen en turfsteen, dit krijt is kenmerkend voor de Loire-vallei. Overdag slaat het de warmte op zodat het gedurende de nacht niet te hard afkoelt.

Alle wijnen van Pierre Adrien Vadé worden uitsluitend gemaakt van de typische druiven in de regio: cabernet franc en chenin blanc. Hij maakt AOP Saumur-Champigny, Saumur Blanc, Saumur Rosé en een fantastische Crémant de Loire, Blanc de Noir. De kalkrijke bodem zorgt voor soepele en fruitige wijnen.

De wijnen van Domaine Saint-Vincent, Famille Vadé:
Saumur-Champigny, Trézellières
Saumur-Champigny, Cuvee Domaine
Pet Nat

Land

Frankrijk

Regio

Loire

Klimaat

Gematigd continentaal

Hoogte

Onbekend

Oppervlakte

30 hectare

Landbouw

Biologisch