terug naar alle wijnhuizen

Domaine Julien Braud

Als zoon en kleinzoon van een wijnboer, besloot de jonge Julien in 2012 zijn eigen wijnbedrijf op te zetten, Domaine Julien Braud. Met een grote voorliefde voor de natuur, was het voor hem vanzelfsprekend om biologisch te werk te gaan. Zo zorgt hij voor natuurlijke bescherming van zijn wijngaarden door middel van gerichte aanplant van gewassen eromheen en maakt hij enkel gebruik van de druifeigen gisten bij het fermentatieproces.

Een aantal van zijn wijngaarden bewerkt hij met behulp van een paard (o.a. ‘labour’, het omploegen van het land). Aanvankelijk had hij 4 hectare wijngaard, dat hij heeft uitgebreid tot 7,8 vandaag de dag. De wijngaarden liggen grotendeels op de coteaux Monnierrois, die een zeer gevarieerde bodemsamenstelling hebben van o.a. rots, gneiss, leisteen en graniet. Braud maakt 4 stille wijnen en 1 mousserende wijn.

Ooit afkomstig uit Bourgogne tegenwoordig aangeplant aan de Loire pal aan de Atlantische oceaan en heeft zich uitstekend aangepast aan de zilte oceaan lucht. De Melon de Bourgogne is de enige druif die in de appellatie van Muscadet is toegelaten. De druif houdt van een kleiachtige silex bodem. Door lagering op zijn ‘lies’ (bezinksel) is de wijn rijker en ronder geworden.
Domaine Julien Braud werkt volgens de biodynamische methode.

De wijnen van Domaine Julien Braud:
Les Vignes du Bourg Muscadet sèvre et Maine sur lie
Les Grand Quarterons Muscadet sèvre et Maine sur lie
Pinot noir rosé
Pinot noir

 

Land

Frankrijk

Regio

Loire

Klimaat

Continentaal

Hoogte

Onbekend

Oppervlakte

7,8 hectare

Landbouw

Biodynamisch