terug naar alle wijnhuizen

Domaine des Poncetys

Domaine des Poncetys ligt in het hart van de zuidelijke Bourgogne, aan de voet van de Vergisson. Met bijna 16 hectare wijngaarden maken zij verschillende cuvées. Een groot deel van de productie valt binnen de appellatie Saint-Véran en een klein deel binnen Pouilly-Fuissé en Mâcon-Davaye.

In de jaren ’60 werd er een school voor de wijnbouw opgericht en sindsdien is het domein onderdeel van een school voor oenologie. Het domein heeft in de laatste jaren veel geïnvesteerd in technologie. De kelder is voorzien van een geheel nieuwe pneumatische pers en alles wordt brandschoon gehouden.

Naast wijn wordt er ook geitenkaas gemaakt. De 200 geiten produceren jaarlijks zo’n 200.000 kazen. Daarnaast bemesten ze de wijngaarden terwijl ze de begroeiing kort houden. Deze cyclus houdt zichzelf in stand en past bij de filosofie van Domaine des Poncetys. Respect voor de natuur staat centraal en daarom is het domein in 2009 het proces naar biologisch gecertificeerde productie begonnen. Het doel is om de unieke karakters van de regio te laten weerspiegelen in de wijn.

De wijnen van Domaine des Poncetys:
Saint-Véran Les Climats
Saint-Véran Le Clos des Poncetys

Land

Frankrijk

Regio

Bourgogne, Saint-Véran

Klimaat

Continentaal

Hoogte

250-450 meter

Oppervlakte

16 hectare

Landbouw

Biologisch