terug naar alle wijnhuizen

Domaine des Corbillières

Fabel Barbou, de overgrootvader van de huidige eigenaar Dominique Barbou, heeft Domaine des Corbillières in 1923 gekocht. Dit Domaine ligt in het Loire gebied schuin onder Tours en Orléans en heeft een oppervlakte van zo’n 26 hectare.

Dominique werkt samen met zijn vrouw Véronique. Hij bewerkt de wijngaarden met grote zorg en toewijding. Het grootste deel, zo’n 16 hectare, is beplant met sauvignon blanc. De bodem bestaat voornamelijk uit zand en klei en voeren het regenwater goed af. De zuidelijke oriëntatie is gunstig voor een optimale rijping in het koele gebied.

De sauvignon blanc druif is de bestseller van de Loire. Hij is nauw verwant met de cabernet sauvignon. Deze druif houdt ook van de kalk en silexgrond en is een krachtige groeier. Bij goede behandeling en rijp geoogst levert het frisse wijnen met de knapperige expressie van citrus, gras, grapefruit jasmijn en wit fruit. Domaine de Dominique Barbou van Domaine des Corbillières is een van de meest toonaangevende sauvignon blanc makers in de wereld.

De wijn van Domaine des Corbillières:
Sauvignon Touraine
Touraine Oisly, Fabel Barbou

Land

Frankrijk

Regio

Loire

Klimaat

Continentaal

Hoogte

100-200 meter

Oppervlakte

26 hectare

Landbouw

Biologisch