Château de la Liquière


Land: Frankrijk
Regio: Languedoc, Faugères
Klimaat: Mediterraan
Hoogte: 150-350 meter
Oppervlakte: 60 hectare
Landbouw: Biologisch

Château La Liquière is opgericht door Jean Vidal. Hij was een van de eersten in regio die wijn maakte in dit droge gebied. In de jaren ’60 werd het Château overgenomen en uitgebreid door Bernard en Claudie, de kleinkinderen van Jean Vidal.

Zij beseften hoe belangrijk kwaliteit is en streven nog steeds elke dag naar verbetering. Op het moment omvat het Château 60 hectare wijngaarden onder de appellatie A.O.C. Faugères. Het gebied is rotsachtig en de voornaamste bodemsoort is leisteen. Deze poreuze steen is arm in voedingsstoffen, heeft een hoge zuurgraad en laat water makkelijk door. Het neemt overdag de warmte van de zon op en geeft ’s nachts, tijdens de koele uurtjes, de warmte af voor een geleidelijke rijping.

Op het terrein bevinden zich twee wijnhuizen. Allereerst het oude huis met een kleine, traditionele kelder. Hier wordt een klein deel van de druiven verwerkt maar het dient voornamelijk als ontvangst- en proefruimte. Het tweede huis is recent gebouwd en voorzien van meer moderne faciliteiten. Het grootste deel van de druiven wordt hier ontvangen en verwerkt.

De wijnen van Château de la Liquière zijn een ware reflectie van het ruwe terroir en het werk dat Bernard en Claudie het hele jaar door verrichten. Puur, gestructureerd en intens.

Wijnen

© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin