terug naar alle wijnhuizen

Chateau de la Liquière

Chateau La Liquière is opgericht door Jean Vidal. Hij was een van de eersten die wijn maakte in dit droge gebied. In de jaren ’60 werd het Chateau overgenomen en uitgebreid door Bernard en Claudie, de kleinkinderen van Jean Vidal. Zij beseften hoe belangrijk kwaliteit is en streven nog steeds elke dag naar verbetering.

Op het moment omvat het chateau 60 hectare wijngaarden onder de appellatie AOC Faugères. Het gebied is rotsachtig en de voornaamste bodemsoort is leisteen. Deze poreuze steen is arm in voedingsstoffen, heeft een hoge zuurgraad en laat water makkelijk door. Het neemt overdag de warmte van de zon op en geeft ’s nachts, tijdens de koele uren, warmte af voor een geleidelijke rijping.

Op het terrein bevinden zich twee wijnhuizen. Allereerst het oude huis met een kleine, traditionele kelder. Hier wordt een klein deel van de druiven verwerkt maar het dient voornamelijk als ontvangst- en proefruimte. Het tweede huis is recent gebouwd en voorzien van meer moderne faciliteiten. Het grootste deel van de druiven wordt hier ontvangen en verwerkt. De wijnen van Chateau de la Liquière zijn een ware reflectie van het ruwe terroir en het werk dat Bernard en Claudie het hele jaar door verrichten. Puur, gestructureerd en intens.

De wijn van Chateau de la Liquière:
Faugères Rouge
Les Amandiers Blanc

Land

Frankrijk

Regio

Languedoc, Faugères

Klimaat

Mediterraan

Hoogte

150-350 meter

Oppervlakte

60 hectare

Landbouw

Biologisch