ZOZ special Beethovenstraat over B.J. de Logie

Een special over de Beethovenstraat is niet compleet zonder Wijnhandel B.J. de Logie. Al opgericht in 1848, maar ‘pas’ sinds 1928 als allereerste winkel geopend in deze mooie straat. Wij spraken mede-eigenaresse Suzanne van Broekhuizen over de kracht van dit bijzondere familiebedrijf, dat dit jaar alweer haar negentigste verjaardag aan de Beethovenstraat viert.

OORSPRONG
Barend Jan de Logie opende in 1928 als eerste ondernemer een winkel aan de Beethovenstraat. Hij mocht zelf kiezen waar in de straat hij zich wilde vestigen en koos voor het hoekje aan het Beethovenplein. Met de Olympische Spelen in de stad kende de wijnhandel een vliegende start. Inmiddels staat de zesde generatie aan het roer en heeft de familie het drinken van wijn de afgelopen negentig jaar zien ontpoppen. Suzanne legt uit: “Wijn drinken is normaler geworden en mensen willen er graag meer over weten. Onze klantenkring is door de jaren heen dan ook veel meer divers geworden. Daar zijn we erg blij mee!”

ZOEKTOCHT NAAR DE PERFECTE WIJN
Bij binnenkomst voel je je direct thuis in deze zaak. Suzanne: “Onze winkel is compact, waardoor je direct contact hebt met één van onze medewerkers. Dit kan voor sommige mensen een drempel zijn om naar binnen te lopen, maar ons doel is juist om zo servicegericht mogelijk te zijn. Het allerleukste is om iemand te helpen bij de zoektocht naar een wijn die perfect past bij degene die hem gaat drinken, ongeacht het budget. Zo hebben we al wijnen vanaf zes euro, zonder concessies te doen aan de smaak en kwaliteit.” De wijnhandel is iedere werkdag tot 19 uur geopend, dus na je werkdag kun je hier ideaal even langs voor een (gekoelde) fles wijn.

PURE SMAKEN
De wijnen uit het assortiment van B.J. de Logie komen uit Europese wijnlanden. Volgens Suzanne een bewuste keuze: “Met deze landen kunnen we alle smaken omvatten. We laten de druif en het gebied waar de wijn gemaakt is, spreken. Op deze manier krijg je de meest pure smaken en dat maakt het eigen.” Bij B.J. de Logie is bijvoorbeeld enkel de Sauvignon uit Frankrijk te vinden, omdat deze druif oorspronkelijk uit Frankrijk komt. “Onze wijnen kenmerken zich door een elegante, slanke en frisse smaak. Dit komt doordat onze wijnproducenten met respect voor de druif en het gebied in de wijngaard werken. Hoe minder er met de druiven wordt gedaan, hoe puurder de smaak blijft. We werken samen met vaste, het liefst kleinere, wijnproducenten. We kennen onze producenten en hun manier  van werken dus door en door. Dit zorgt voor korte lijntjes en levertijden.”

PROEVERIJ OP 13 MEI
Ben je benieuwd naar de wijnen van B.J. de Logie? Op 13 mei organiseren ze een proeverij bij Restaurant As in Amsterdam! Kaartjes kosten slechts 10 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via suzanne@delogie.nl. Hiernaast worden op verschillende zaterdagen per jaar ‘Open Flessendagen’ georganiseerd in de winkel. Op deze dagen worden verschillende flessen wijn geopend om vrijblijvend te proeven. Bezoek voor de actuele agenda en online wijnbestellingen www.delogie.nl.|

WIST JE DAT…
…je bij B.J. de Logie ook terecht kunt voor zakelijke bestellingen? Voor 12 uur besteld is vaak dezelfde dag nog in huis. Denk aan wijnen voor borrels en evenementen of als relatiegeschenk!
…B.J. de Logie een webshop heeft en je je favoriete wijn dus ook in een handomdraai online kunt bestellen?

Zie hier de PDF van het artikel in de ZOZ april 2018: ZOZ98 Special – B.J. de Logie