Nieuws

Alles over Oostenrijk, Kremstal en hun onbetwiste ster: grüner veltliner

De geschiedenis van wijnbouw in Oostenrijk gaat terug tot de Romeinse tijd, toen de Romeinen de eerste wijngaarden aanplantten in de regio. Tijdens de middeleeuwen bloeide de wijnbouw in Oostenrijk pas echt op: dankzij de kloosters. De monniken in de kloosters produceerden niet alleen wijn voor religieuze ceremonies maar ook voor commerciële...

artikel lezen

Rioja ‘n’ Roll met Laventura

Ik moet jullie iets bekennen, één van mijn allereerste rode wijnervaringen was een zwoele barrique gerijpte Rioja. Ik geloof uit 1974 (een topjaar trouwens). Een tempranillo wijn met een laag zuurgehalte en gedroogd zoet kersenfruit, cederhout en bijna geen tannines. Je weet wel zo’n fles met een gouden netje eromheen, luisterend naar...

artikel lezen

Wat bepaalt de kwaliteit en kleur van een rosé?

Zodra de zon weer schijnt passen we onbewust ons ritme aan. De warmte van de zon heeft invloed op ons lichaam en doet letterlijk wonderen! Lange avonden, wandelingen door het park en een spontane BBQ met vrienden: wij houden ervan. Het is dan ook niet gek dat de lente en zomer geassocieerd...

artikel lezen

Riesling: de koningin van de druiven

Riesling is een historisch druivenras dat voor het eerst werd genoemd in de Rheingau in 1435. Het is de druif met de grootste aanplant in Duitsland, maar staat overal ter wereld aangeplant. Er wordt zelfs mee geëxperimenteerd in Noorwegen! Riesling loopt laat uit, wat helpt om schade door voorjaarsvorst te voorkomen. Het...

artikel lezen

Recente artikelen