Kelderschat gevonden: whiskey uit de jaren ’30 van John Haig

Afgelopen week vonden wij een oude fles whiskey  in onze kelder. Heel oud! De whiskey had bovenaan een telefoonnummer wat wij voor de oorlog gebruikten. Na een bericht op Instagram met de tekst: “kan iemand ons hier meer over vertellen“, stond ineens AT5 op de stoep. Ze wilden de whiskey zien, het verhaal horen (ook over onze lange geschiedenis van 173 jaar, waarvan 93 jaar in de Beethovenstraat) en natuurlijk wilden ze de whiskey proeven!

Naar aanleiding van het interview zijn wij afgelopen twee dagen op Radio 1 te horen geweest, in het AT5 nieuws te zien geweest en zelfs op de NOS! We zijn overspoeld met leuke reacties. Ook van Haig zelf; één van de oudste whiskey distilleerderijen van Schotland (sinds 1720) en inmiddels overgenomen door Diageo. Zij duiken in hun grote archief om meer te weten te komen over onze fles. En we houden de fles uiteraard zelf en geven hem – als hij leeg is – een mooi plekje in onze winkel.

Hieronder een klein stukje van het AT5 nieuws. Voor meer tekst én het filmpje klik hier op de link.

“Suzanne van Broekhuizen keek vreemd op toen ze een wel heel oude whisky aantrof in de wijnkelder van haar familiebedrijf. De ruim 90 jaar oude fles van John Haig & Co werd destijds zelf door de familie geïmporteerd. Naast nostalgische waarde blijkt de fles ook nog wat waard te zijn. Suzanne is mede-eigenaar van wijnhandel B.J. de Logie, al sinds 1848 een Amsterdams familiebedrijf. Vorig jaar overleed de vader van Suzanne. “Hij was de ziel en zaligheid van onze winkel, vijftig jaar lang.” Op zoek naar herinneringen dook Suzanne de oude wijnkelder in. En vond ergens op de bovenste plank, achter wat flessen wijn, een wel heel oude fles whisky. ….” Voor meer tekst én het filmpje klik hier op de link.