ChouChou – Nicolette van Dam en Bas Smit

ChouChou is ontstaan doordat Nicolette van Dam en Bas Smit groot liefhebbers zijn van mooie wijnen en lekker eten. Zij speelden al enige tijd met het idee om een eigen wijn op de markt te brengen. En dat is gelukt. Het wordt gemaakt in de bekendste regio waar rosé gemaakt wordt: de Côtes de Provence.

Côtes de Provence
Op ongeveer een klein uur rijden van de Franse Côte d’Azur ligt Château Camparnaud. Dit domein wordt voor het eerst vermeld in de 16e eeuw. Het werd beheerd door monniken en zij stonden bekend voor het maken van kwaliteitswijn. Het gebied is 20 hectare groot en bovenaan de wijngaarden staat nog steeds een ruïne, die je doet terugdenken aan deze tijd.

Nederlands wijnexpert Marnix Engels heeft in 2000 het domein gekocht. Hij was vastbesloten om van Château Camparnaud een modern wijnhuis te maken, dat respect heeft voor de Aarde en de mens. Onder zijn visie is het gebouw en de wijngaarden gerenoveerd, zodat het volledig groen en biologisch kan werken.

De familie de Chevron Villette is een oude adelijke familie, en dateert naar de 12e eeuw en hebben al enkele eeuwen ervaring in het maken van wijn. Vandaag de dag bezit Guillaume de Chevron Villette een van de modernste wijnmakerijen, waaronder Domaine de l’Abbaye in de Provence. Hier wordt onder andere onze Clos Beylesse rosé wijn – herkenbaar door de blauwe fles – gemaakt. Deze rosé wijn importeren wij al meer dan 25 jaar naar Nederland.

Sinds 2010 is er een joint venture ontstaan tussen Château Camparnaud en Chevron Vilette. Ervaring en kunde komt hier samen om zo wijnen te maken van een nog hogere kwaliteit.

ChouChou
ChouChou rosé wijn is elegant, fruitig en verfrissend. Het staat voor het unieke terroir en smaken uit de Provence. Het terroir in de Provence is rijk aan mineralen. De hoogte van het gebied resulteert in warme dagen en koele nachten. De Mistralwind die door de wijngaard waait zorgt voor verkoeling en het drogen van de wijnranken. Terwijl de druiven rijpen onder een lange mediterrane zon.

De wijn is gemaakt van een blend van de druiven grenache, cinsault, syrah, tibouren en rolle. De uitnodigende kleur van de wijn is licht zalmroze. De wijn heeft smaken en geuren van steen- en roodfruit zoals aarbeid, framboos en perzik. Drink deze wijn bij lichte borrelhapjes en zomerse gerechten

Terra Vitis
ChouChou rosé wijn wordt gemaakt met respect voor mens, natuur en milieu. Vanuit deze passie wordt ChouChou als Terra Vitis wijn gemaakt. Terra Vitis is een kwaliteitskeurmerk die bij federatie zijn bepaald. De eisen om aangesloten te kunnen zijn in het Cahier des Charges (wetboek) vastgelegd. Enkele voorbeelden van deze eisen zijn:

  • Respect voor natuur en milieu
  • Goede arbeidsomstandigheden
  • Veiligheid voor de werknemers
  • Goede hygiëne
  • Kwaliteit van de wijnen
  • Technische ontwikkeling
  • Controle op en beschrijving van alle gebruikte methoden en materialen.

ChouChou is een prachtige, zuivere wijn. Een wijn zonder toevoegingen, maar met passie, elegantie en frisheid. Geniet van deze rosé wijn uit de Cotes des Provence tijdens zwoele zomeravonden in de tuin, boot of park. Een rosé wijn om te drinken met vrienden en te genieten van het leven. Neem een slok, doe je ogen dicht en waan jezelf op een terras in de Côte d’Azur genietend van een ondergaande zon.