Nieuws

Van sterrenrestaurant naar glas: OSAN (0.0) geboren uit topgastronomie

Drink minder, maar beter: de botanical drinks van OSAN De wereld van gastronomie en gastbeleving verandert. Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder alcohol te drinken — vanuit gezondheid, bewustzijn of een verlangen naar balans. Maar die keuze mag geen compromis zijn. Integendeel: wat je ook drinkt (met of zonder alcohol), laat...

artikel lezen

Riesling. Silvaner. Spätburgunder. Ontdek jouw Duitse favoriet!

Volg onze wijnreis door Duitsland van Moezel tot Baden Afgelopen maand reisden we door Duitsland, op zoek naar bijzondere wijnmakers, oude tradities en moderne ambities. Duitse wijnen zijn bij ons altijd – in die 177 jaar – onderbelicht geweest. Zelfs vele jaren na de tweede wereldoorlog heeft mijn vader in onze buurt...

artikel lezen

Alto Piëmonte: het wijngebied van de toekomst en zeker het proberen waard!

Alto Piëmonte, gelegen aan de voet van de Alpen in het noordwesten van Italië,  is één van de spannendste wijngebieden in Europa. Ooit beroemd om de verfijnde wijnen heeft deze regio een traditie die teruggaat tot de Romeinse tijd. Alto Piëmonte ligt iets hoger dan Barolo en Barbaresco. De belangrijkste druif van...

artikel lezen

Buitenveldert: SDEN 1 bij De Veranda

De Logie wijncursus SDEN 1 wordt gegeven bij De Veranda! In 2 middagen maken we je nóg enthousiaster over wijn. Wijncursus aan het Amsterdamse Bos Aan de rand van het Amsterdamse Bos, verscholen tussen het groen en toch op slechts enkele minuten van de Zuidas, ligt Brasserie De Veranda. Deze stijlvolle brasserie...

artikel lezen

Recente artikelen