Azienda Zenato - Amarone - Veneto

€36,00
*
Bestel 12 stuks of meer en ontvang 5% korting (€34,20 per fles)

De Amarone della Valpolicella Classico van Azienda Zenato wordt gemaakt van 80% Corvina, 10% Rondinella en 10% Oseleta. Na de oogst worden de druiven handmatig gesorteerd en worden alleen de gezondste en rijpste druiven toegestaan. Deze druiven worden gedurende 3-4 maanden gedroogd in een speciale ruimte, waarna ze geperst worden. Er vindt dan een gekoelde alcoholische fermentatie plaats (23-25°C). Daarna verblijft de wijn nog 36 maanden op Franse eikenhouten vaten.

De Amarone is het juweeltje van de productlijn, een prachtige wijn met een enorme rijkheid en majestueuze smaken. Deze Amarone past goed bij geroosterd en gegrild vlees, wildgerechten en oude kazen. Door de buitengewone balans van alle componenten laat een Amarone zich uitstekend wegleggen om mooi oud te worden.

  • Land: Italië
    Regio: Veneto
    Classificatie: Amarone della Valpolicella Superiore D.O.C.G.
  • Op de eeuwenoude heuvels van Lugana en Valpolicella ligt het hart van Azienda Vitivinicola Zenato. In 1960 investeerde Sergio Zenato in het aanplanten van inheemse druivensoorten zoals Pinot Grigio, Trebbiano, Corvina, Rondinella en Oseleta. In de afgelopen decennia is het wijnhuis enorm gegroeid en inmiddels beschikt het over 75 hectare wijngaarden. Samen met zijn vrouw Carla en zijn kinderen Alberto en Nadia beheert hij het familiebedrijf. Vanaf de eerste dag experimenteert hij graag met nieuwe technieken in de wijngaarden en de kelder. De wijnen worden inmiddels in meer dan 60 landen verkocht.
  • Druiven: Corvina (80%), Rondinella (10%), Oseleta (10%)
    Oogstjaar: 2011
    Alcoholpercentage: 16,5%
    Rijping: 36 maanden op Franse eikenhouten vaten
    Certificaten: Geen
    Eenheid: 0,75 liter
  • Serveertemperatuur: 18-20˚C
    Wijn-spijs suggesties: Heerlijk bij geroosterd en gegrild vlees, wildgerechten en oude kazen.


Gratis verzending boven €100,-
Uit eigen import
5% korting vanaf 12 dezelfde stuks
  • Bestel 12 voor €34,20 per stuk en bespaar 5%

    De Amarone della Valpolicella Classico van Azienda Zenato wordt gemaakt van 80% Corvina, 10% Rondinella en 10% Oseleta. Na de oogst worden de druiven handmatig gesorteerd en worden alleen de gezondste en rijpste druiven toegestaan. Deze druiven worden gedurende 3-4 maanden gedroogd in een speciale ruimte, waarna ze geperst worden. Er vindt dan een gekoelde alcoholische fermentatie plaats (23-25°C). Daarna verblijft de wijn nog 36 maanden op Franse eikenhouten vaten.

    De Amarone is het juweeltje van de productlijn, een prachtige wijn met een enorme rijkheid en majestueuze smaken. Deze Amarone past goed bij geroosterd en gegrild vlees, wildgerechten en oude kazen. Door de buitengewone balans van alle componenten laat een Amarone zich uitstekend wegleggen om mooi oud te worden.

    • Land: Italië
      Regio: Veneto
      Classificatie: Amarone della Valpolicella Superiore D.O.C.G.
    • Op de eeuwenoude heuvels van Lugana en Valpolicella ligt het hart van Azienda Vitivinicola Zenato. In 1960 investeerde Sergio Zenato in het aanplanten van inheemse druivensoorten zoals Pinot Grigio, Trebbiano, Corvina, Rondinella en Oseleta. In de afgelopen decennia is het wijnhuis enorm gegroeid en inmiddels beschikt het over 75 hectare wijngaarden. Samen met zijn vrouw Carla en zijn kinderen Alberto en Nadia beheert hij het familiebedrijf. Vanaf de eerste dag experimenteert hij graag met nieuwe technieken in de wijngaarden en de kelder. De wijnen worden inmiddels in meer dan 60 landen verkocht.
    • Druiven: Corvina (80%), Rondinella (10%), Oseleta (10%)
      Oogstjaar: 2011
      Alcoholpercentage: 16,5%
      Rijping: 36 maanden op Franse eikenhouten vaten
      Certificaten: Geen
      Eenheid: 0,75 liter
    • Serveertemperatuur: 18-20˚C
      Wijn-spijs suggesties: Heerlijk bij geroosterd en gegrild vlees, wildgerechten en oude kazen.
    0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
    © Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin