Delgado Zuleta


Land: Spanje
Regio: Sanlúcar de Barrameda
Klimaat: Mediterraan
Hoogte: 30-80 meter
Oppervlakte: 30 hectare
Landbouw: Conventioneel

Bodegas Delgado Zuleta is één van de alleroudste en meest toonaangevende huizen in het gebied van Jerez de la Frontera. De historie van dit huis gaat terug tot 1719. De huidige naam bestaat sinds eind van de 19e eeuw toen sherry floreerde en Delgado Zuleta leverancier werd van het Spaanse hof. Dit zijn ze nog steeds.

Het huis is in handen van enkele families en telt slechts een honderdtal aandeelhouders. Traditie en een rotsvast geloof in kwaliteit zijn kenmerkend voor de prominente positie die Delgado Zuleta al generaties lang inneemt. In de wijngaarden heeft men voortdurend een vast team aan het werk en worden de modernste wijnbouwtechnieken toegepast.

Alleen druiven van toplocaties, dus van de beste Albariza-gronden (de beroemde kalkbodems) uit het gebied van de Jerez Superior worden verwerkt. De sherry’s van Delgado Zuleta bestrijken een breed spectrum smaken en soorten, van zeer droog, Manzanilla, tot prachtig zoet, Pedro Ximenez, met ertussenin Fino en de nootachtiger Amontillado, Oloroso en Palo Cortado. 85% is bestemd voor de productie van de Manzanilla, Delgado’s onbetwiste topproduct.

Wijnen

© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin