Bodegas Don Diego


Land: Spanje
Regio: Rueda
Klimaat: Gematigd continentaal met warme zomers en koude winters
Hoogte: 600-700 meter
Oppervlakte: 32 hectare
Landbouw: Conventioneel

Bodegas Don Diego ligt in het hart van Rueda, in het Noordwesten van Spanje. Al generaties lang maakt familie Escudero wijn in het dorpje La Seca.

Wijngaarden
De familie Escudero bezit in totaal 32 hectare wijngaarden. De druivenstokken zijn gemiddeld 45 jaar oud en aangeplant op karakteristieke kleibodem, bedekt met keien. Het klimaat is continentaal met warme zomers en koude winters.

Een nieuwe generatie
Pedro Escudero gaf de verantwoordelijkheden een aantal jaren geleden over aan zijn drie kinderen. Pablo, Maria en Diego vormen samen een team dat elkaar perfect aanvult. Pablo, de oudste, is verantwoordelijk voor de techniek en de wijngaarden. Hij onderhoudt de apparatuur in de kelders en zorgt dat alles goed functioneert. Diego zorgt voor de marketing en export. Hij is vaak op reis en onderhoudt het contact met klanten. Maria is de jongste van de familie en heeft kort geleden haar opleiding tot oenologe afgerond. Nu is ze wijnmaakster van Bodegas Don Diego en is ze verantwoordelijk ze voor de kwaliteit van de wijnen.

De wijnmakerij is voorzien van de modernste technieken zodat alle processen, van persing tot opvoeding, goed gecontroleerd kunnen worden.

Wijnen

© Copyright 2017 B.J. de Logie Wijn | Site made with ♥ by Pingwin